ZATERDAG 28 FEBRUARI 2015 – 14:30 u.
EDE/VICTORIA 1  VS. BARNEVELD 1

 
×

Sponsoren

femke1
acv
adm-it
arehbo
BG
image001
Blits
bolthofvandentop
de_edese_drankenhandel
db_schenker
dicks-inn
Duracell_Landport
Logo Dynac def1.
de_heuvelrug
Heij en van Manen_logo
huijsman
imc_europe
intersport_vanwonderen
Komeet
LP+logo
melis_versteeg
Rijnders
RA_Berendsen
Roseboom
Staats
Stargroup
Ton_Donkelaar
gert_rijksen
vhc-kreko
VilaHolanda

Nieuws

Ede/Victoria bezorgt koploper lastige middag

Roberto

Foto: Theo Beumer

EDE ,,Ik neem mijn petje af voor de spelers. Zij hebben vandaag een hele goede wedstrijd gespeeld met veel strijd en beleving. De complimenten hebben zij dan ook dik verdiend”, liet Glenn Crawfurd weten. De interim-trainer van Ede/Victoria moest met zijn ploeg pas in de slotfase buigen voor koploper Rood Wit: 5-3.
Waar Ilker Öztürk in Putten de kans op 0-1 liet liggen, kwam de thuisploeg via topscorer Barry Grevengoed uit de counter op 1-0. De naar VVA’71 vertrekkende spits maakte ook de 2-0. Ede/Victoria vocht zich terug. Na goed druk zetten van Kevin Voois, kon Roberto Queija Neira de aansluitingstreffer scoren: 2-1.

Dezelfde Queija Neira stelde kort na de rust Hicham Hamdaoui in staat de 2-2 aan te tekenen. En via een benutte vrije trap van Ky Jong Chen, leken de Edenaren op weg naar een stunt. ,,Hun trainer liep enorm te ijsberen”, had Crawfurd gezien. Middels Winand van de Kamp kwam met een kleine tien minuten voor tijd de thuisploeg langszij: 3-3. In de slotminuut had Rood Wit het geluk van de koploper door een van richting veranderd schot van Tristan Stoffer. En in extra tijd bepaalde Grevengoed de eindstand op 5-3.

,,Hier kunnen we zeker verder mee”, concludeerde Glenn Crawfurd.

Op archief foto Roberto Queija Neira, die aandeel had in de 2-2 en 2-3.

 

Bron: http://www.edestad.nl/lokaal/edevictoria_bezorgt_koploper_lastige_middag_3476915.html#.VOGsLfmG_rE

Ede/Victoria kan het een helft volhouden

SVMM

Foto: Theo Beumer

EDE Ede/Victoria kon het een helft volhouden tegen SVMM. Maar uiteindelijk gingen de oranjehemden met 5-2 de bietenbrug op.

Het duel in Maarn tussen de nummers 10 en 13 was de eerste helft gelijkwaardig. Robin Petersen zorgde al snel voor de 1-0. Na een half uur spelen maakte Arne de Muijnck vanuit een corner de gelijkmaker. ,,Wij voetbalden redelijk. Kregen de betere mogelijkheden”, vond Glenn Crawfurd.

Na de rust betekende een verkeerde terugspeelbal van Andy van Engelenburg de 2-1 van Christiaan Jansen. ,,De koppies gingen al iets naar beneden. En die gingen helemaal hangen na de 3-1”, had de interim-trainer gezien. Amar Sieuwram probeerde een situatie voetballend op te lossen, en kreeg daarbij een klap in het gezicht. Sven van Schaik mocht gewoon profiteren: 3-1.

De wedstrijd was gelopen. Andy van Engelenburg kreeg twee keer geel wegens praten, en kon vertrekken. Kevin Voois maakte uit een assist van Ilker Öztürk nog de 4-2. Ronald Schoonhoven en Christiaan Jansen bepaalden de eindstand op 5-2.

Andy van Engelenburg, hier op archief foto, speelde een ongelukkige wedstrijd. Een verkeerde terugspeelbal die de inleiding van de 2-1 was, en een rode kaart, na twee gele kaarten voor praten.

Mark van Wijk nieuwe trainer Ede/Victoria

2871255_

EDE – Het bestuur van voetbalvereniging Ede/Victoria is er in geslaagd om een nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2015/2016 vast te leggen in de persoon van Mark van Wijk (31). Van Wijk start officieel dus na deze voetbaljaargang. ,,Hij zal echter vanaf de winterstop nauw betrokken zijn bij de selectie van ons eerste elftal”, zegt Roel van Laar namens de club. ,,Mark van Wijk stond al langer in de belangstelling van onze club. Maar was niet eerder beschikbaar in verband met zijn werkzaamheden als jeugdtrainer bij N.E.C. en als assistent trainer bij het Nederlands elftal jeugd onder de 15 jaar. Wij zijn zeer content met zijn aanstelling. Er is vanuit onze club veel vertrouwen in hem als nieuwe hoofdtrainer.”

Naast Van Wijk is de zaterdagvierdeklasser er ook in geslaagd een interim hoofdtrainer vast te leggen voor de rest van de huidige competitie. ,,Vanaf de winterstop zal Glenn Crawfurd onze eerste selectie onder zijn hoede nemen tot aan de zomerstop. Glenn is bekend binnen onze club. Hij heeft voorheen een aantal jaren het tweede elftal getraind. Hij is gediplomeerd trainer en zeker bereid om deze uitdaging aan te gaan. Wij hebben veel vertrouwen in zijn capaciteiten en hopen dat onder zijn leiding de rest van het seizoen een positief verloop kent”, aldus Van Laar.

Ede/Victoria moest op zoek naar een nieuwe trainer, omdat Mohamed Hamdaoui een paar weken geleden, net als zijn assistent Peter van der Horst, er mee stopte. De geblesseerde doelman Hendrie van Bruchem nam de laatste weken de honneurs als trainer waar.
.
,,Wij zijn als bestuur zeer positief naar de toekomst toe. Zeker met de aanstelling van deze twee trainers waarmee wij willen gaan bouwen voor de lange termijn aan onze eerste selectie. Ede/Victoria bruist als nooit tevoren. Het heeft de laatste jaren een hele transformatie ondergaan, qua ledenaantal, een grotendeels vernieuwde accommodatie maar ook qua bestuur en organisatie. Mede dankzij een groot aantal vrijwilligers die onze club een warm hart toedragen zijn wij echt gegroeid als club. Dat vertaalt zich in een aanzienlijke groei van onze jeugdelftallen”, besluit een trotse Roel van Laar.

Jeugdtrainer 

,,Ik heb in de jeugd van Bennekom gespeeld, en ook kort in het tweede en derde elftal”, opent Van Wijk. ,,Toen ik 21 jaar was, al voor het trainingsvak gekozen door Bennekom C1 samen met Patrick Smith te gaan trainen. Vervolgens bij NEC/FC Oss terecht gekomen. Daar ben ik co-trainer bij diverse jeugdteams en maak de video analyses. Verder ben ik ook assistent bij het Nederlands team onder 15 jaar en maak daar tevens video analyses.”

,,Ik zat al bij Ede/Victoria als trainer van het G-team”, gaat de in het dagelijks leven als gehandicaptenbegeleider werkzame Van Wijk verder. ,,De club belde mij of ik belangstelling had. Ik hoefde er niet lang over na te denken. Dit is een mooie stap om hoofdtrainer te worden.”

,,Met Glenn Crawfurd heb ik duidelijke afspraken gemaakt om het komende halfjaar. Hij is de hoofdtrainer. Daar waar mogelijk zal ik al bij trainingen en wedstrijden aanwezig zijn. Daarnaast is al  bekend dat een aantal oudere spelers gaan stoppen en in een vriendenteam gaan spelen. Ik ga dus al kijken of we een verjongd team op de been kunnen krijgen, waar we met Ede/Victoria jaren plezier van gaan krijgen”, kijkt de enthousiaste Mark van Wijk al voor uit.

Op de foto links Glenn Crawfurd en rechts Mark van Wijk. 

 

Bron: http://www.edestad.nl/lokaal/mark_van_wijk_nieuwe_trainer_edevictoria_3387374.html#.VJgfd8MFAA

Sinterklaas bij Ede/Victoria

857757_143724575791578_1384784346_o

Afgelopen woensdag was het weer zover. Sinterklaas en zijn pieten bezochten de kinderen van Ede/Victoria. Rond 2 uur zat iedereen klaar, sommigen verkleed en geschminkt. Enthousiast maar toch ook zenuwachtig over wat zou komen gaan…. Ondertussen werd al hard geoefend met het zingen van verschillende sinterklaasliedjes.

Het wachten en het mooie zingen werd beloond! Daar kwam Sinterklaas aan met 3 zwarte pieten. Een aantal kinderen mocht naar voren komen. Sinterklaas bleek een echte voetballiefhebber te zijn en een grote fan van Real Madrid. Er werden hele gesprekken gevoerd over posities in het veld, favoriete clubs, en helaas voor Sinterklaas was dat vaak Barcelona…..

Er werden nog wat teamfoto’s gemaakt en daarna was het tijd voor de cadeaus: een spelletjesdoos! Helaas was het na een uurtje weer tijd om naar huis te gaan. Gelukkig heeft Sinterklaas laat weten volgend jaar weer bij Ede/Victoria aanwezig te zijn.

Mirjam en Debbie, bedankt voor het organiseren!

Ede/Victoria ongelukkig bij VEVO

geoffrey

Foto: Theo Beumer

EDE – ,,Ik heb een aantal positieve dingen gezien. Maar het zat ons niet mee bij VEVO. Waar we een punt verdiend hadden, verliezen we toch met 5-3”, liet de tijdelijke trainer van Ede/Victoria Henrie van Bruchem weten.

De geblesseerde doelman zag zijn ploeg al snel op voorsprong komen. Geoffrey van de Kamp kopte uit een corner raak. Via een eigen doelpunt van Fabian Labrijn werd het gelijk. Opnieuw Van de Kamp, ditmaal uit een vrije trap, zorgde voor een Ede/Victoria op voorsprong.

Jeroen Bronsink bracht de ploeg uit Veessen weer op gelijke hoogte. Met een prima aanval tekende Martin Rozeboom voor de 2-3 ruststand. ,,We speelden goed. Iets meer naar voren dan voorheen. Het enige euvel was dat de linies sneller moesten aansluiten”, was de constatering van Van Bruchem.

In het tweede bedrijf verzuimde Ilker Öztürk de 2-4 aan te tekenen. In de tegenaanval kreeg VEVO een strafschop, die door Bronsink werd benut: 3-3. Een schot van afstand werd door Arne de Muijnck met zijn teen dusdanig veranderd, dat het 4-3 werd. ,,Heel ongelukkig”, oordeelde Van Bruchem.

De Edenaren probeerden het nog wel, maar de laatste pass rond de zestien meter van de tegenstander was onzorgvuldig. Uiteindelijk bepaalde Jeffrey van Werven de eindstand op 5-3.

Ondanks de twee doelpunten van Geoffrey van de Kamp, hier op archief foto, moest Ede/Victoria toch weer een nederlaag accepteren. 

 

Bron: http://www.edestad.nl/lokaal/edevictoria_ongelukkig_bij_vevo_3361229.html#.VIWX5TGG_rE

 

E1 kampioen!!

2831722_

Zaterdag 29 november is de E1 van Ede/Victoria kampioen geworden. Bijzondere prestatie voor deze groep, aangezien ze al vanaf de smurfen samen voetballen onder begeleiding van Suus en Mo en voor de 3e keer op rij kampioen zijn geworden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goed voetbal niet voldoende voor punten Ede/Victoria

ahmet

Foto: Theo Beumer

EDE – ,,Ik heb eindelijk weer eens een echte wedstrijd van Ede/Victoria gezien. Eindelijk speelde mijn team weer zoals het kan. Dan is het wel heel sneu dat je toch verliest met 2-3 van Veluwse Boys”, merkte Mohamed Hamdaoui op.

Nadat Ahmet Akdeniz een grote kans had gemist, profiteerden de bezoekers via Reiner Kok van een inschattingsfout van de Edese defensie. ,,Nu gingen  de koppies bij ons niet naar beneden. Wij speelden het niveau wat we kunnen halen. Uit een voorzet van Geoffrey van de Kamp scoorde Ahmet Akdeniz de 1-1.  En Ilker Öztürk stelde Roberto Queija Neira in staat de 2-1 aan te tekenen. Jammer genoeg kwam Veluwse Boys op slag van rust weer langszij: 2-2.”

,,In de tweede helft was Veluwse Boys, de nummer drie op de ranglijst, rijp voor de sloop. Maar Hicham Hamdaoui miste van een meter van de goal. Ook Roberto Queija Neira, Ky Jong Chen en Geoffrey van de Kamp waren dicht bij de 3-2. Dat gebeurt niet. Dan gaat de wet gelden dat de tegenstander wel scoort. In de zeventiende minuut van de extra tijd. Een ook nog eens buitenspel”, baalde Hamdaoui. Voor de derde keer scoorde Reiner Kok.

,,Als wij dit spel blijven spelen, kunnen de punten niet uitblijven”, sloot de Ede/Victoria trainer met een positieve draai zijn relaas af.

 

Bron: http://www.edestad.nl/lokaal/goed_voetbal_niet_voldoende_voor_punten_edevictoria_3349963.html#.VH2uUTCBauY

Wedstrijdverslag Ede/Vic F1 – SML F8

image
Door een vader van een van de fjes.
Op zaterdag 29 november om 9:00 trapte de F1 af voor hun wedstrijd tegen de F8 van het Arnhemse SML.
De wedstrijd begon goed, met veel passie en inzet werd de aanval gezocht en dat had veel succes; al snel stond er 2-0 op het scorebord. In de eerste helft gebeurde er een unieke gebeurtenis; Thijmen-Tim scoorde zijn eerste officiële doelpunt en zijn gezichtsuitdrukking was onbetaalbaar.  Daarna was Thijmen-Tim los, hij dacht laat ik er dan maar 3 maken. 6-0 was de ruststand.
In de 2e helft volgden nog zeer mooie momenten. SML kwam niet aan de bak, er werd nog 4x gescoord door Ede-Victoria: uitslag 10-0.
Een mooi resultaat en daarmee blijft de F1 op een mooie 3e plaats staan.

Ede/Victoria in de hoek van de klappen

Brian Roy

Foto: Theo Beumer

EDE – Ede/Victoria zit duidelijk in de hoek van de klappen. Waar trainer Mohamed Hamdaoui constant moet schipperen met de beschikbaarheid van de spelers, moest zaterdag na een half uur veldspeler Bryan Voois in het doel.  De invaller doelman was het ook niet aan te rekenen, dat het uiteindelijk een 6-2 nederlaag werd bij De Posthoorn.

,,In eerste instantie was er niet veel aan de hand”, meende Hamdaoui. Maar in een tijdsbestek van drie minuten kwam de ploeg met Amersfoort, ondermeer door een strafschop op een 2-0 voorsprong. Uit een vrije trap van Peter van der Horst bracht Geoffrey van de Kamp met een kopbal de spanning terug.

Daarna moest doelman Hendrie van Bruchem er met een heupblessure vanaf. ,,Tweede keeper Jorgens Salakory is vanwege een hamstring blessure niet beschikbaar. Vandaar dus dat Bryan Voois het doel in moest.” Die had kort voor rust geen antwoord op een afstandschot.

Na de thee had de Edese ploeg via Geoffrey van de Kamp, Hicham Hamdaoui en Martin Rozeboom zeker de kansen de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Rozeboom scoorde uiteindelijk uit een voorzet van deingevallen Ilker Öztürk. Dat betekende de 4-2, omdat de thuisploeg daarvoor ook succesvol was geweest. in de slotfase verhoogde De Posthoorn de stand nog naar 6-2. Mike Smeele en Mick Kers scoorden ieder drie keer.

,,Voetballend doen wij helemaal niet onder voor de meeste tegenstanders. Maar wij hebben teveel kansen nodig en krijgen te makkelijk doelpunten tegen”, concludeerde Mohamed Hamdaoui.  Die ziet zijn club nog steeds op de voorlaatste plaats staan met vier punten.

Bron: http://www.edestad.nl/_incs/edevictoria_in_de_hoek_van_de_klappen_3327997.html#.VHRE_vmG_rE

 

Wedstrijdverslag Redichem F5 – Ede/Vic F1 22 november 2014

Redichem F5  EdeVic F1
Door een vader van de Fjes
Op 22 november om 11:15 stond de wedstrijd Redichem F5 – Ede/Vic F1 op het programma en onze kleine toppertjes waren er klaar voor. Vanaf het begin zaten ze er goed op en kwam Redichem niet aan voetballen toe.
In de eerste minuut gelijk een grote kans maar de keepster van Redichem hield haar doel schoon.
Toch kwam de F1 met goed voetbal op een  0-1  voorsprong te staan. En al werd deze voorsprong uitgebouwd naar 0-5
In de 2e helft ging zelfs de keeper van Ede-Victoria mee op avontuur want hij kreeg het te koud in zijn doel.
Het krachtsverschil was te groot en de 2e helft bracht leuk situaties op voor het doel van Redichem.
Ballen vlogen tegen de paal en er was een hoop plezier onderling. Er  werden zelfs nog 3 mooie goals gemaakt.
Einduitslag 0-8, een mooie overwinning en de F1 blijft bovenin meedraaien.

Wedstrijdverslag Ede/Vic D1 – Harskamp D1 22 november 2014

Ede/Vic D1 - Harskamp D1

Door Mark Kevelam (speler D1)

Onze wedstrijd begon om half elf. Julian was de aanvoerder en ik was rechtsback.

De eerste helft:

In de eerste helft kreeg Harskamp aftrap. We hadden afgesproken gelijk fel op de bal te gaan. We veroverden de bal snel en speelden goed rond. Hierdoor scoorde Nicola een mooie pegel in de elfde minuut. We hielden de boel als verdediging goed dicht. Er was in de dertiende minuut een kans voor Harskamp. Dankzij een schitterende redding van Lars ging de bal niet het net in. Zo’n beetje gelijk na de redding van Lars kreeg ik de bal. Ik maakte een mooie rush en kon een mooie voorzet geven. Helaas schoot Marwan net naast. Wat later in de zevenentwintigste minuut scoorde Marwan uit een mooie paas van Stefano. Marwan kreeg de bal, speelde de verdediger uit en schoot op doel: 2-0. Het bleef kansen regenen. Ook hun keeper was goed en hield veel ballen tegen.

Rust:

In de rust zat de sfeer er goed in. Ik had wat zoutjes meegenomen dus iedereen zat lekker te eten en te drinken. Bart-Jeroen was trots op ons en we moesten het zo zien te houden. We zaten vol goede moed om de tweede helft in te gaan.

Tweede helft:

We deden wat Bart-Jeroen had gezegd om verdedigend op te blijven letten, maar voor het doelsaldo nog we een paar doelpunten te pakken. Hierdoor scoorde Nicola in de vierde minuut. Het bleef kansen regenen. Redouan schoot als nooit tevoren. Eerlijk gezegd was ik best wel verbaasd. Helaas schoot hij op de lat. Toen kwam er in de achtste minuut een mooie bal op Marwan van Kevin. Helaas werd de bal afgekeurd. We begrepen het niet maar de scheids beslist nu eenmaal. In de vijftiende minuut kwam Redouan weer met een mooie pegel, doelpunt!!!!! Ook Marwan schoot nog een keer raak in de zesentwintigste minuut. Ronde de achtentwintigste minuut had ik een mooie rush. Ik speelde 3/4 man uit en gaf voor op Redouan. Prachtig langs de keeper. En toen kwam het eindsignaal, 6-0 voor Ede-Vic. Zoals altijd gaven we de tegenstander een handje. En natuurlijk bedankten we het publiek ook nog even voor hun trouwheid aan ons!

 

 

Wedstrijdverslag Ede/Vic D1 – SDV Barneveld D6

D1

Door Remco Beukhof (speler D1)

De wedstrijd Ede/Victoria D1 tegen SDV Barneveld D6 begon om half 11. Vooraf begonnen we met de warming-up. Mijn positie was midden half met Stefano, onze aanvoerder.

1e helft

De wedstrijd begon en de eerste 11 minuten verliepen goed. Bij de 12 minuten passte Pim-Pepijn de bal naar mij en ik wilde een voorzet geven, maar ik raakte de bal met de buitenkant van mijn voet en scoorde hoog in het doel. Het stond 1-0.

Een paar minuten later ging het gewoon goed zonder doelpunten tegen. Barneveld heeft wel een paar kansen gehad, maar onze keeper Lars hield heel goed alle ballen tegen.

In de 25e minuut kreeg ik nog een kans want er werd een hoekschop genomen en ik kreeg de bal in mijn voeten en schoot de bal weer hoog in het doel. Het stond 2-0 en dat bleef het tot de rust.

2e helft

De tweede helft zei Stefano dat we gelijk druk moesten zetten en dat werd ook beloond, want 5 minuten na de aftrap maakte Kevin een doelpunt. Het stond 3-0.

In de 44e minuut kwam Pim-Pepijn naar voren met de bal en schoot deze met een mooi boogje hoog in het doel waardoor het 4-0 werd.

In de 55e minuut werd er gescoord door Barneveld en kwam de stand op 4-1.

Stefano, Gennaro en de aanvallers gingen in de 58e minuut gelijk naar voren en Gennaro scoorde de 5-1. Daarna was het afgelopen. De stand was 5-1 geworden. Omdat we zo goed ons best hadden gedaan werden we na de wedstrijd getrakteerd op een patatje.

Ik vond zelf de wedstrijd wel heel leuk want dit is de eerste keer dat ik heb gescoord bij Ede/Vic. Ik vind het heel goed van mijn team en trainers

dat ze zo goed hun best doen voor Ede/Vic en dat ze elkaar steunen en de goede tips en trainingen van de trainers en coach. Ik ben trots op mijn team dat we zo hoog staan.