ZATERDAG 1 oktober 2016 – 14.30 uur
EDE/VICTORIA 1 VS. DVSA 1

Hoofdsponsoren

×

Sponsoren

acv
adm-it
arehbo
BG
LogoBM_nieuw
Blits
bolthofvandentop
ConnectCom
de_edese_drankenhandel
db_schenker
dicks-inn
Duracell_Landport
Logo Dynac def1.
Gebr-Gent
logo-heij-en-van-manen-belasting
huijsman
imc_europe
intersport_vanwonderen
Komeet
LP+logo
melis_versteeg
femke1
Rijnders
RA_Berendsen
Roseboom
Staats
Stargroup
Ton_Donkelaar
gert_rijksen
vhc-kreko

Nieuws

Grensrechter gezocht

grensrechter

Wij zijn voor ons 1e selectie elftal dringend op zoek naar een grensrechter die per direct op zaterdag de wedstrijd wil vlaggen. Dit kunnen ook 2 personen zijn die elkaar om de week afwisselen. Een vereiste is wel dat je op de hoogte bent van de spelregels.

Lijkt het je leuk om onderdeel te zijn van het team meld je dan bij Wilbert de Beer, voetbalzaken-senioren@ede-victoria.nl.

Ken je iemand in je omgeving die geschikt is voor deze functie laat het ons dan ook weten dan nemen wij contact met deze persoon op.

Verdienstelijk gelijkspel Ede/Victoria

foto-rameau

EDE Ede/Victoria blijft het goed doen. Bij de zaterdagtak van Lienden werd een verdienstelijk gelijkspel geboekt: 1-1.

,,Dik verdiend”, oordeelde Glenn Crawfurd, die de in Parijs vertoevende Mark van Wijk verving. ,,En ik denk dat er meer had ingezeten. De eerste helft waren wij de bovenliggende partij. Kwamen ook terecht op 0-1. Een voorzet van Roderick Coleridge werd door Rameau Heerebout binnen gewerkt. Wij speelden gewoon goed. Lienden was de kluts kwijt en mopperde veel op elkaar.”

,,In de rust had ik dan weinig op het spel aan te merken. Wel aangegeven dat we alert moesten blijven. Maar dat waren we dus niet. Uit een corner viel de gelijkmaker van Tries van Blijdeveen”, baalde de interim trainer.

,,Met het inbrengen van Imad Benali (op archief foto) voor Jonah Doesburg kwam er meer body in het team en kregen we de grip op het middenveld terug”, had Crawfurd gezien. Dat resulteerde in kleine kansjes en een grote voor Heerebout. Met een vrij veld voor zich besloot hij over te spelen in plaats de 35 meter richting het doel te overbruggen. Omdat ook doelman Robbie Pesch op zijn hoede was, bleef het bij 1-1.

 

Pupil van de week Bjorn Hendriksen

20120129_200930

Naam: Bjorn Hendriksen

Elftal: JO-13

Positie: Ligt aan Martin(de trainer) zijn bui

Mijn favoriete positie: Links op het middenveld of links voorin

Favoriete club: Manchester United

Favoriete speler: Pogba

Favoriete speler vv Ede/Victoria: Roberto Queija Neira en Brian Roy Voois

Hobby’s: gamen en mountainbiken

Wat wil je later worden: Daar moet ik me nog in verdiepen

Favoriete eten: Lasagna

Waar heb je een hekel aan: Schreeuwende ouders langs de kant

Bryan Voois bezorgt Ede/Victoria in extra tijd de winst

14324620_655506097946754_4302254901302415537_o

EDE Ede/Victoria bleef ook in haar tweede wedstrijd aan de goede kant van de score. Uchta werd met 3-2 verslagen.

,,We begonnen niet goed, maar kwamen wel met 1-0 voor”, keek Mark van Wijk terug. Marc Rutgers kopte een voorzet van Patrick Post binnen. De bezoekers kwamen via een benutte strafschop van Berry Buis langszij. Imad Benali liet een bal van zijn voet springen. Roberto Queija Neira maakte vervolgens de overtreding.

,,Het tweede gedeelte van de eerste helft was voor ons. Mohammed Messaoui  maakte de 2-1. Maar het doelpunt werd onterecht wegens buitenspel afgekeurd”,  vond de Ede/Victoria trainer.

Direct na de pauze kwamen de gasten via Gert van de Kolk op 1-2. ,,Daarna waren wij veel beter. Het doelpunt wilde maar niet vallen. Uiteindelijk werd het toch 2-2 door een individuele actie van Kevin Voois. Ik had inmiddels verdediger Bryan Voois (op archief foto) al naar voren gestuurd. En die tikte heel rustig en beheerst in de zesennegentigste minuut de 3-2 binnen.”

,,Al met al een terechte zege, maar het had ook anders kunnen aflopen”, wist Mark van Wijk maar al te goed. ,,Zes punten uit twee wedstrijden. Dat is een lekker begin.” Zaterdag is er de uitwedstrijd bij het opnieuw gestarte Lienden.

Nieuwsbrief september 2016

logo

Aan alle leden, ouders/verzorgers en vrijwilligers van v.v. Ede-Victoria,

De vakantie is achter de rug en de competitie is weer begonnen. De meeste teams zijn de afgelopen weken al druk bezig geweest met hun voorbereiding en training. Dankzij onze sponsoren loopt iedereen er weer piekfi jn bij en hebben we nieuwe trainingsmaterialen en ballen kunnen aanschaff en. En natuurlijk zijn binnen de club alle vrijwilligers al wekenlang in de weer om er voor te zorgen dat we met zijn allen weer een mooi voetbalseizoen tegemoet gaan. Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag kort op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de club en wijzen op een aantal zaken die ieders aandacht verdienen.

NIEUWE VELDVERDELING

In goed overleg en samenwerking met Fortissimo, FC Jeugd en de Gemeente Ede is nieuwe veldverdeling opgesteld voor de trainingen. Voor onze club heeft dit gunstig uitgepakt. We hebben meer en vaker de beschikking over het kunstgrasveld zodat alle senioren elftallen hierop kunnen trainen. Daarnaast zijn we overeengekomen met de Gemeente dat het wedstrijd/trainings(gras)veld een hoger onderhoudsniveau zal krijgen.

INBRAKEN EN PREVENTIE

Aan het einde van vorig seizoen is onze club tot tweemaal toe het slachtoff er geworden van een inbraak. Hierbij is veel schade ontstaan aan onze gebouwen, die niet in verhouding staat met de ontvreemde buit. Hoewel de verzekering een groot deel van de schade dekt, blijven de gevolgen voor onze club aanzienlijk. Daarom hebben wij besloten om enkele preventieve maatregelen te nemen zoals zwaardere rolluiken, een verbeterd alarmsysteem en beveiligingscamera’s in de kantine.

VERLENGING OVEREENKOMSTEN (HOOFD)SPONSOREN

Het doet ons deugd te kunnen melden dat onze hoofdsponsoren Zimex International en B&M Koeriers hebben besloten om hun sponsorovereenkomsten met het komende seizoen te verlengen. Daarnaast hebben ook veel teamsponsors en bordsponsors laten blijken dat we weer op hun bijdrage en betrokkenheid kunnen rekenen. Dankzij onze sponsoren hebben we nieuwe kleding, trainingsmaterialen en ballen kunnen aanschaff en en is er budget om andere clubfaciliteiten en activiteiten te bekostigen. SPONSORS BEDANKT!

PANNAKOOI

Tijdens de afgelopen Grote Club Actie van 2015 hebben de leden van Ede/Victoria een mooi bedrag bij elkaar gelopen. Het opgehaalde geld hebben we deze zomer gebruikt om een nieuwe pannakooi met kunstgras te realiseren naast onze kantine, daarbij geholpen door een aantal van onze sponsoren in de vorm van materialen en een geweldig team van vrijwilligers. De kooi wordt inmiddels al intensief gebruikt door de kids van de club.

VERKLARING OMTRENT GEDRAG

In de sport komt ongewenst gedrag helaas vaker voor dan men denkt. Verenigingen die preventief beleid voeren, vergroten de kans om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Een belangrijke maatregel daarvoor is het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor vrijwilligers die werken met minderjarigen of met sporters met een verstandelijke beperking. Het doet ons deugd te kunnen melden dat wij dit traject voor al onze betrokken vrijwilligers met succes hebben afgerond.

VRIJWILLIGERS JEUGDBESTUUR GEZOCHT!

Wij zijn voor ons jeugdbestuur per direct op zoek naar vrijwilligers m/v die het jeugdbestuur willen versterken. De volgende vacatures zijn vacant:

 • JEUGDVOORZITTER
 • JEUGDCOÖRDINATOR VOOR JO-9 EN JO-11
 • JEUGDCOÖRDINATOR VOOR JO-13 EN OUDER
 • JEUGDWEDSTRIJDSECRETARIS

Heb je interesse om zitting te nemen in het jeugdbestuur neem dan contact op met Marjon Stoevelaar, algemenezaken@ede-victoria.nl, dan maken wij een afspraak voor een gesprek. Het jeugdplan en de uitgebreide functiebeschrijvingen kunnen opgevraagd worden bij het secretariaat: secretariaat@ede-victoria.nl.

VERTROUWENSPERSOON

Wij hebben een van onze leden bereid gevonden om als vertrouwenspersoon te fungeren binnen onze club. Tony Suurendonk (Ede/Vic 4) is werkzaam als psycholoog in de algemene geestelijke gezondheidszorg en derhalve als gediplomeerd hulpverlener zeer geschikt om deze functie te vertolken. De vertrouwenspersoon is voor al onze leden en betrokkenen bereikbaar voor advies en bijstand. Tony is rechtstreeks te bereiken op het telefoonnummer 06 – 30395164.

RESPECT EN SPORTIVITEIT

Ede/Victoria is een club waar plezier en gezelligheid voorop staan. Vanuit het bestuur maar ook vanuit onze (hoofd-)sponsors willen wij graag nogmaals benadrukken dat respect en sportiviteit op én naast het veld van groot belang zijn om een positieve beleving binnen de club voor iedereen te kunnen garanderen. Wij willen u dan ook vragen om de volgende punten in acht te nemen:

 • Ga respectvol om met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters.
 • Support uw club of team op een sportieve wijze, ook als u als toeschouwer langs de lijn staat.
 • Sta open voor kritiek en discussie en probeer bij onenigheid altijd de dialoog te zoeken.
 • Leef de reglementen van de KNVB en de club na en help om vervelende situaties zoals boetes en schorsingen te voorkomen.
 • Geweld, agressie, rascisme en ander onsportief gedrag horen niet thuis op het voetbalveld!

 

VOERTUIGEN OP HET PARK

Wij willen iedereen er graag op wijzen dat in verband met veiligheid van onze kinderen en bereikbaarbaarheid van hulpdiensten het niet wenselijk is om het sportpark te betreden met auto’s, brommers en fietsen en jullie verzoeken om gebruik te maken van de ruim aanwezige parkeergelegenheden.

ROOKVERBOD

Het is verboden te roken binnen de afrastering van de velden; dit geldt dus ook voor de dug outs. Roken en sport is sowieso een combinatie die niet goed samen gaat. Probeer daarom zo min mogelijk te roken, ook langs de lijn. Deze regel geldt voor wedstrijden en trainingen, van zowel senioren, junioren als pupillen en voor alle overige gebruikers van de sportvelden. Rokers dienen hun “peuken” in de daarvoor bestemde afvalbakken te deponeren en niet op het terrein/ terras of veld achter te laten.

REGELS OMTRENT ALCOHOL

Bij v.v. Ede-Victoria zijn wij over het algemeen goed bekend met de regels voor alcoholgebruik. Net als de meeste clubs zijn wij vergevorderd met de uitvoering en naleving van deze regels mede daardoor is er bij ons weinig overlast als gevolg van alcoholmisbruik. Dit is natuurlijk goed nieuws, maar het kan altijd beter! Daarom lijkt het ons een goed moment om alle regels nogmaals te benoemen.

Voor de kantine gelden de volgende regels:

 • Wij schenken geen alcoholhoudende dranken aan kinderen onder de 18 jaar.
 • Bij twijfel over de leeftijd kan naar een identiteitsbewijs worden gevraagd.
 • Wij houden ons zoveel mogelijk aan de schenktijden.

 

Kleedkamer

Wij tolereren geen alcohol in de kleedkamers! Alles wat buiten de kantine wordt gedronken moet in plastic/ kartonnen bekers worden geserveerd. Dit geldt niet alleen voor alcoholische dranken, ook voor limonades en ander niet-alcoholische dranken. Ook in kleedkamers zijn flessen en glazen streng verboden. De KNVB controleert hierop en de boetes zijn fors.

Bedankt voor het lezen! Wij wensen iedereen een sportief en plezierig seizoen! – Het bestuur

Ede/Victoria start met een zege

4091570

EDE Ede/Victoria is het seizoen 2016-2017 begonnen met een zege. In Elst werd van Musketiers met 0-2 gewonnen.

,,Zo starten is altijd lekker”, reageerde Mark van Wijk (op archief foto). ,,Ik zie het als een beloning van het harde werken, waarmee we eerder begonnen zijn. Ik moet wel zeggen dat ik het niet bijzonder goed vond.”

De trainer zag zijn ploeg net binnen het kwartier op voorsprong komen. ,,Een voorzet van Davy Janssen werd in eigen doel gewerkt.(Geerten Wierestein). Anders had Rameau Heerebout die bal wel gemaakt.”

,,Daarna was het een wedstrijd, waar het tactisch aan beide kanten veel mis ging. Het was niet echt leuk om naar te kijken. Na de rust kwamen wij via ‘Moes’ (Mohammed Messaoui) op 0-2. Toen was het eigenlijk wel gelopen. Wij kregen nog wel een paar kansen, en zij mikten op de lat. Al met al een terechte overwinning”, sloot Mark van Wijk af.

 

Foto: Theo Beumer

Bron: EdeStad

Ede/Vic G1 wint 2e prijs OHRA Vitesse G toernooi!!

G-team

Het team werd deze middag aangevuld met 2 spelers van Vitesse, namelijk Mo Osman en Marvelous Nakamba. Het was een spannend toernooi met prachtige doelpunten en een mooie 2e plek als eindresultaat!

http://www.vitesse.nl/…/ohra-vitesse-g-trofee-wederom-een-d…

Bryan Voois: Echte clubliefde bestaat nog

foto bryan

EDE Zijn vader Jan verdedigde jarenlang het doel. Zijn moeder Merlin was een kwart eeuw verzorgster. Het ouderlijke huis staat zo’n beetje op de plaats waar vroeger het voetbalveld van het voormalige sc Victoria’83 was. Dat Bryan Voois (24) een steunpilaar is bij de huidige ploeg van Ede/Victoria is dan ook een logisch gevolg.

,,Ik ben hier ooit bij de jeugd begonnen. Echter omdat deze niet meer in mijn leeftijdscategorie was, naar Bennekom vertrokken. Daar in de B gestopt. Toen ik 18 was, weer terug gekeerd bij Ede/Victoria. Direct in het eerste elftal gekomen. Ik werd linksback gezet, omdat er niemand anders voor was. Ik had daar nog nooit gespeeld. Ik kreeg het vertouwen van Mike Denissen. En beleefde twee mooie seizoenen, waarin nacompetitie werd gehaald.”

HART ,,We hadden enerzijds met Peter van der Horst, Fabian Labrijn, Andrew Dekker, Sjonnie Willemsen en Ky Jong Chen echte jongens van de club. Anderzijds kwamen Geoffrey van de Kamp en Martin Rozeboom van Bennekom. Het was een echt team, met een hart voor de club. De puzzelstukje vielen in elkaar. De ouderen stopten daarna. De jongeren, die door hen in toom werden gehouden, toonden een verkeerde mentaliteit. De twee jaar daarna waren twee tegenvallende jaren.”

,,Het afgelopen jaar begon veel belovend”, gaat Voois, die de opleiding Beveiliging volgt, verder. ,,Waar het in de groep buiten het veld prima ging, heerste in het veld een negatieve sfeer. We waren onze eigen tegenstander, en verloren van onszelf. De bemoeienis van BNN, die toch probeerden het groepsproces te verbeteren, hielp wel wat, maar was niet voldoende. Tussendoor waren al jongens afgevallen. Het was een verloren jaar.”

,,Met een stuk of acht nieuwe jongens, van buiten of uit een lager team van de club, staat er nu een frisse en gemotiveerde groep. Het is nu zaak dat positivisme, ook in het veld, vast te houden”, stelt Voois, die met het vertrek van Geoffrey van de Kamp de nieuwe leider lijkt te worden.

TEAM ,,Daar sta ik wel voor open. Als centrale verdediger moet ik zorgen voor een goede organisatie. Ik heb alles voor het team over. Dat verwacht ik van mijn teamgenoten”, aldus Voois, die afgelopen jaar vanwege keepersproblemen nog een paar keer keepte. ,,Het zit in genen hé. Op zich kan ik wel een balletje tegenhouden. Maar zaken als uitkomen vind ik wel heel lastig. Voetballen vind ik veel leuker.”

Ede/Victoria is in gedeeld in de vierde klasse H, West 1. ,,Een hele regionale klasse. Jammer dat Harskamp en Otterlo er niet inzitten. Maar we hebben wel heel derby’s met GVC, Wageningen, Veenendaal, VVA en natuurlijke Fortissimo. Maar ook een Musketiers, Candia, Oranje Wit, DVSA, Lienden en Kesteren zitten in de buurt.”

,,Natuurlijk zijn de wedstrijden tegen Fortissimo dik onderstreept in de agenda. Robin Damen is al vanaf de basisschool een vriend van mij. Sanny Helweh speelde hier vorig jaar nodig. Dat worden wedstrijden op het scherpst van de snede, die je niet wil verliezen. Er worden nu al de nodige dolletjes over gemaakt. Dat zal alleen maar meer worden.”

,,Het doel is de eerste vijf”, stelt Bryan Voois. ,,Met deze nieuwe groep moet dan lukken.” Een groep, waarin traditioneel elk jaar weer veel mutaties in kunnen plaats vinden. Wat dat betreft is de Edenaar een uitzondering. ,,Als de mogelijkheid zich voordoet, wil ik net als Geoffrey van de kamp, op een hoger niveau spelen. Maar ik zal dan altijd terugkeren. Ede/Victoria is mijn club. Ja, echte clubliefde bestaat nog.”

Prima overwinning Ede/Victoria

Mark

EDE ,,Netjes. Zo kun je wel onze 3-2 overwinning op RVW noemen”, vatte Ede/Victoria trainer Mark van Wijk samen.

,,We begonnen goed. Via twee doepunten van Mohammed Messaoui kwamen we met 2-0 voor. Daarna was er een fase dat we verslapten. Het werd 2-1, de 2-2 hing in de lucht. Vervolgens moest ik de geblesseerde Majid Hamdani wisselen voor Roderick Coleridge.”

,,Het was een beetje zomeravondvoetbal geworden. In de rust geprobeerd de jongens wakker te maken. Toch viel de 2-2. Maar we toonden karakter. Een doelpunt van Kevin Voois werd afgekeurd, omdat de scheidsrechter al voor hands van een RVW speler had gefloten. Kevin zelf schoot de bal onberispelijk in.”

,,Hoewel wij zeker nog kansen hadden op meer, bleef het 3-2. Ik denk een prima afspiegeling. Ook bleek dat het overleg van donderdagavond effect heeft gehad. Daar zijn goede en harde woorden gevallen. Kern was dat we met een selectie van 23 spelers een groep moeten vormen. De jongens die buiten de wedstrijd selectie vallen, moeten zich positief opstellen. Dat was vandaag het geval”, keek Mark van Wijk terug.

Gezocht sportmasseur / sportverzorger

gezocht-vacature

v.v. Ede/Victoria is op zoek naar een verzorger(ster) voor het 1e elftal op de zaterdag bij wedstrijden en op dinsdag en donderdagavond bij de training.

Hierbij denken wij aan iemand die ervaring wil op doen in de sportverzorging, die net is geslaagd of bezig is met de opleiding, zie het als een soort stage waar ook een vergoeding tegenover staat.

 Reacties graag per mail naar: secretariaat@ede-victoria.nl