ZATERDAG 12 MEI 2018 – 14:30 u.
EDE/VICTORIA 1 VS MUSKETIERS 1

Hoofdsponsoren

Sponsoren

LOGO ZIMEX

Nieuws

Winst DVSA

AMERONGEN – De strijd tussen de nummers drie en twee op sportpark De Burgwal is door DVSA met 4-2 gewonnen. Door de zege is de achterstand op de Edenaren nog twee punten met een wedstrijd minder voor de Amerongers.

DVSA verslaat concurrent Ede/Victoria

De rust brak aan met een 0-0 tussenstand. Invaller Ilias El Jafoufi bracht de stand op 0-1. Snel stond het al weer gelijk door een eigen doelpunt van Omid Hassani. Thijs Klopper bracht de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Invaller Ronald Steunebrink maakte er vervolgens 3-1 van. Nog even kwam de spanning terug door een treffer van Rameau Heerebout. Opnieuw Steunebrink maakte aan alle onzekerheid een einde.

Bron: De Gelderlander (www.gelderlander.nl) 21-04-2018

Foto: Herman Stöver

Klik hier voor het originele artikel

Opnieuw verlies Ede/Victoria

EDE Ede/Victoria leed haar tweede nederlaag op rij. DVSA was in Amerongen te sterk: 4-2. ,,Ik denk een terechte uitslag”, oordeelde Erdinç Kadioglu. ,,Vooral op basis van veel strijd en energie.”

Halverwege van het nog 0-0 in de strijd tussen de nummer drie DVSA  en twee Ede/Victoria. ,,In eerste instantie ging het gelijk op. Daarna kregen wij de overhand. Via Emrah Ates en Yahya Hotak waren er twee goede kansen. Die gingen er helaas niet in.”

In het tweede bedrijf de gebruikelijke wissel van Ilias El Jafoufi (op archief foto). Met een schot in de kruising leek deze opnieuw goed uit te pakken: 0-1. Binnen twee minuten was het weer gelijk. Omid Hassani schoot in eigen doel. ,,Ik denk achteraf dat dit het breekpunt is geweest. Wij konden ons niet over die teleurstelling heen zetten.”

,,Jammer, want er was nog niets aan de hand. Met Ozan Köse wilde ik wat meer power brengen. Echter vanuit een ingooi van Omid Hassani was er balverlies. Met uiteindelijk de 2-1 (Tijs Klopper) als gevolg”, baalde de trainer.

Ede/Victoria nam nog meer risico. Dit pakte niet goed uit. Ronald Steunebrink bracht de stand op 3-1. Met een minuut of vijf te gaan bracht Rameau Heerebout de spanning toch weer terug. ,,We gingen ‘alles of niets’ spelen. Helaas werd het niets.” Steunebrink bepaalde de eindstand op 4-2.

,,DEV Doorn is nu kampioen. Wij moeten twee van de drie resterende wedstrijden (Musketiers, DEV Doorn en Kesteren) winnen. Dan behalen wij een periode”, besluit Erdinç Kadioglu. Ede/Victoria komt pas 12 mei weer in actie.

Bron: Ede Stad 21-04-2018

Foto: Ede/Victoria

Klik hier voor het originele artikel

Ede/Victoria ziet titelkansen slinken

EDE – Ede/Victoria was aan het jagen op koploper DEV Doorn, maar vanwege de nederlaag tegen GVC (2-1) is het gat vergroot naar zeven punten. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen.

Tegen GVC kwam de thuisploeg nog wel op voorsprong dankzij een doelpunt van Mohammed Messaoui. Daarna ging het bergafwaarts en scoorden de Wageningers twee keer tegen.

Bron: De Gelderlander (www.gelderlander.nl) 14-04-2018

Foto: Herman Stöver

Klik hier voor het originele artikel

Totale offday Ede/Victoria

EDE Ede/Victoria beleefde een totale offday tegen GVC. De 1-2 nederlaag tegen de Wageningse studenten was een zware tegenvaller.

,,Yahya Hotak en Tahsin Ipekci ontbraken. Daardoor leek de balans in ons team te ontbreken”, opende Erdinç Kadioglu. ,,We begonnen ook slordig. Daardoor zat er veel irritatie in het elftal. Meevaller was dat Mohammed Messaoui uit een individuele actie scoorde: 1-0.”

,,Ik heb in de rust geprobeerd de spelers op scherp te zetten”, ging de trainer verder. ,,Via Roderick Coleridge en Omid Hassani waren er kansen op 2-0. Die viel niet. Bij een vrije trap dachten spelers bij ons, dat het voor Ede/Victoria was. Maar het was de andere kant op. De organisatie stond even niet goed. Dat betekende de 1-1.”

,,Het wilde maar niet lukken van onze kant. Totdat de doorschuivende Sabahudin Becic de 2-1 leek te scoren. Maar de scheidsrechter honoreerde het buitenspel signaal van de assistent-scheidsrechter. ‘Saba’ riep wat naar die grensrechter en kreeg direct rood.”

En dan maakte het overigens goed spelende GVC ook nog de 1-2”, baalde Erdinç Kadioglu. ,,Dat kon er op deze offday ook nog wel bij.”

Het verschil van zeven punten met koploper DEV Doorn lijkt te groot om nog mee te doen om de titel. Zaterdag is er de uitwedstrijd bij DVSA. Die staan vijf punten op Ede/Victoria achter, maar hebben nog een wedstrijd tegoed. ,, Zij zijn de laatste tijd op dreef. Wij moeten zorgen dat we er dan weer staan, en dat het vandaag een incident is geweest”, besluit Erdinç Kadioglu.

Bron: Ede Stad 14-04-2018

Klik hier voor het originele artikel

Alleen maar winnaars bij Ede Stad Schoolvoetbaltoernooi

EDE Op Sportpark De Hoekelumse Eng werd, onder grote publieke belangstelling, het Ede Stad Schoolvoetbaltoernooi gespeeld. Bij de jongens ging Al Almana na een mooie finale met de 1-0 winst strijken tegen De Kern. Bij de meisjes werd ESV 1 kampioen door in de finale De Kern 3 met 2-0 te verslaan. Daarmee prolongeerden beide scholen de vorig jaar behaalde titel.

Vrijdagavond waren de velden van Ede/Victoria het decor voor de finales van het schoolvoetbal. Honderden aandachtige toeschouwers leefden mee met de Ziyechs, Messi’s, Ronaldo’s of gewoon Pieterse in de dop. Dit mede mogelijk gemaakt door een voortreffelijke organisatie die de zaken perfect in de hand hield. Het feit dat er geen enkele wanklank te bespeuren viel was veelzeggend.

ONGEDULDIG Tien minuten voor het eerste aftrapmoment stonden de teams vrijdagmiddag al klaar om de voorronden op de finaledag te starten. Toch begint organisator Wim Roelofsen geen minuut eerder.

,,Dat kan niet want anders geeft het problemen bij de volgende wedstrijden. Maar het zegt veel over de animo van de deelnemende scholen”, merkt mede commissielid Marjon Terpstra- Stoevelaar.

Bijgestaan door de voor de scheidsrechters verantwoordelijk Willem van de Berg vormt dit trio een sterk onderdeel van een hechte organisatie. Zestien scheidsrechters komen drie woensdagen en de vrijdag graag fluiten.

,,Het zijn echte liefhebbers. Die niet alleen scheidsrechter zijn maar ook spelleider. Af en toe een aai over de bol of een strenge blik helpt”, zegt de zelf ervaren scheidsrechter Van de Berg.

De voorronden geven al spektakel te zien. Zo is de voorronde wedstrijd bij de jongens tussen Al Almana en De Brugge een genot om te zien. Hoewel beide ploegen de finaleronde al hebben bereikt, wordt er geknokt voor succes. Al Almana wint met 0-1 maar bij de verliezers zijn er niet lang geen treurende gezichten te zien.

En dat was de sfeer van het hele toernooi. Er werd veel en terecht ook gelachen. En opvallend genoeg ook veel opa’s en oma’s de trotse bewonderaars van de helden op de velden.

‘Winnaars prolongeren titel’

FINALES Nadat de rekenmeester hun werk hadden gedaan werden de finales gespeeld. En dat onder een aangename temperatuur.

De meisjes van ESV 1 speelden de finale tegen De Kern 3 om de beker met de grote oren overhandigd te krijgen. Met een klinkende 2-0 overwinning werd deze een prooi voor ESV 1.

De score werd geopend door een strafschop nadat De Kern hands had gemaakt. Scheidsrechter Ap van Riessen was onverbiddelijk hoewel hij de ‘dader’ vaderlijk troostte.

ESV bleef de sterkere ploeg en uit een hoekschop werd de verdiende 2-0 eindstand gescoord en plaatste zich voor de in mei te houden regiofinale. Het team is dan echter op schoolkamp en moet zich terugtrekken. Naast De Kern 3 is nu De Koning Davidschool 1 de gelukkige.

Ook gelukkig was Al Almana 1 (foto) bij de jongens. Zij versloegen na een goede wedstrijd, waarin scheidsrechter Ben Pattynama weinig problemen kende, De Kern 4 met 1-0. In de zevende minuut werd de achteraf beslissende goal al gescoord.  Vele kansen over en weer bleven onbenut. Het eindsignaal zorgde bij Al Almana voor dolle vreugde.

JUBILEUM Ook trainer Said El Bachrioui was zichtbaar trots op zijn jongens. De leraar was er voor de vijfentwintigste keer bij.

,,Ik vind het schoolvoetbal geweldig. Een leuk twee waarbij ik keuzen kan maken. Voor dit toernooi hebben we een paar keer getraind. Ik ben de organisatie dankbaar dat zij ons jaarlijks weer dit verbroederingsfeest aanbieden. Dat wij voor de tweede keer kampioen worden is mooi. Maar eigenlijk zijn er geen verliezers. Kijk maar eens rond hoeveel plezier de jeugd heeft.”

Uit handen van de organisatoren kregen de ploegen de prijzen uitgereikt. De sportiviteitsprijs was voor de Prins Florisschool

Het ‘We are the Champions’ klonk als muziek in de oren van de ondanks de invallende duisternis aanwezigen.

Maar even verdiend was het klaterende applaus voor organisatie, scheidsrechters en alle andere vrijwilligers, die namens Ede/Victoria weer een mooie editie van het Ede Stad Schoolvoetbaltoernooi, mogelijk hebben gemaakt.

Alle uitslagen op www.edestadschoolvoetbaltoernooi.nl

Bron: Ede Stad (Eip Jansen) 14-04-2018

Foto: Ede/Victoria

Klik hier voor het originele artikel

Ede/Victoria nu nog enige concurrent DEV Doorn

EDE Met nog vijf duels te gaan, is Ede/Victoria nog de enige belager van koploper DEV/Doorn. De Edenaren deden goede zaken door nummer drie Lienden in eigen huis te verslaan: 1-2.

,,Ik had verwacht dat zij behoudend zouden beginnen. Maar ze startten met volle druk op ons. Het eerste kwartier moesten wij daaraan wennen. Daarna kregen wij de controle. We creëerden met Rameau Heerebout en Mohammed Messaoui de nodige kansen. We hadden er eigenlijk meer dan één moeten maken”, vond trainer Erdinç Kadioglu. Nu bleef het bij de treffer van Yahya Hotak, die vanuit de omschakeling scoorde.

In het tweede bedrijf, waar het er hard aan toe ging, was de eerste kans voor Messaoui. Omdat zijn poging over ging, betekende dat een benutte strafschop van Colin Houth de 1-1 op het scorebord bracht.

Opnieuw Hotak, nu op aangegeven van Ilias el Jafoufi, bracht Ede/Victoria op voorsprong. Dezelfde Hotak miste nog een strafschop. Daardoor bleef het tot het einde spannend. Maar de Ede/Victoria defensie onder leiding van de sterke Sabahudin Becic (op foto) gaf geen krimp. ,,Een meer dan verdiende zege”, vond de Ede/Victoria trainer.

,,Wij blijven de druk op DEV houden. Het verschil is vier punten. Wij moeten er de voorlaatste wedstrijd naar toe. Ik weet ook dat ze nog ergens wat moeten laten liggen. Maar ik kan wel zeggen dat ze wel alvast de borst kunnen nat maken”, besluit Erdinç Kadioglu.

Volgende week op GVC op bezoek.

Bron: Ede Stad 07-04-2018

Foto: Ede Stad

Klik hier voor het originele artikel

Uitwinst Ede/Victoria

LIENDEN – Ede/Victoria heeft bij FC Lienden goede zaken gedaan. De Edenaren, tweede op de ranglijst, wonnen met 1-2 en blijven in het spoor van koploper DEV Doorn.

 In Lienden kwam de ploeg van trainer Erdinc Kadioglu na een half uur met 0-1 voor. Na een uur spelen werd het gelijk. Colin Houth schoot raak vanaf elf meter. Maar binnen vijf minuten kwam Ede/Victoria opnieuw op voorsprong. Een kwartier voor tijd miste de bezoekers nog een strafschop.
Bron: De Gelderlander (www.gelderlander.nl) 07-04-2018

Foto: Herman Stöver

Klik hier voor het originele artikel

Edenaar Rein Wien geniet bij vrouwenvoetbal

EDE Rein Wien verlengt zowel bij Ede/Victoria als het Heelsumse RVW zijn contract met een jaar.

,,Ik geniet nog steeds van het training geven. De trainingsopkomst bij beide clubs ligt rond de tachtig procent. Het plezier dat ik bij Ede/Victoria als RVW aantreft, heeft mij doen besluiten nog een jaar door te gaan”, zegt de Edenaar.

Bij Ede/Victoria uitkomende in de vijfde klasse zaterdag, wordt dit zijn tweede seizoen. Bij RVW (Heelsum) heeft Wien wat meer voetstappen liggen.

,,Dit wordt mijn achtste seizoen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik besloten had te stoppen. Een opvolger was al gevonden, maar trok zich door omstandigheden terug. Na een gesprek met de voorzitter heb ik alsnog voor een jaar bijgetekend. Daarvoor ben ik te veel een echte clubman bij RVW geworden. Maar dit wordt wel mijn laatste seizoen. Je moet weten wanneer je beter kunt stoppen”, grapt Wien.

RVW speelt in de vijfde klasse maar dan op zondag.

,,Ik ben blij al zovele jaren te mogen werken in het vrouwenvoetbal. Het niveau gaat elk jaar omhoog. Men maakt de fout het te vaak te vergelijken met mannen voetbal. Dat is niet reëel”, besluit Rein Wien.

Bron: Ede Stad 30-03-2018

Foto: Ede/Victoria

Klik hier voor het originele artikel

Hattrick Mohammed Messaoui helpt Ede/Victoria

EDE Ede/Victoria blijft winnen. Mede door een hattrick van Mohammed Messaoui werd het 5-2 tegen SVF.

,,We speelden een goede eerste helft”, oordeelde Erdinç Kadioglu. ,,Waren echt heer en meester. Alleen de 1-0 ruststand had 3 of 4-0 moeten zijn. Maar we misten teveel kansen. Nu bleef het bij een doelpunt van Sabahudin Becic , die van twintig meter afstand raak schoot.”

,,Na de rust werd het direct 2-0. Mohammed Messaoui werd neer gelegd. Hij maakte zelf de strafschop. Daarna werd het wat minder van onze kant”, had de trainer gezien. ,,Uit het niets kwam SVF op 2-1. Wij hielpen hen weer in de wedstrijd. Andrew Matthias voorkwam nog de gelijkmaker.”

,,Gelukkig was het de opnieuw goed ingevallen Ilias el Jafoufi, die met een steekbal Mohammed Messaoui in staat stelde de 3-1 te maken. Uit een onterecht gegeven corner, wist SVF opnieuw terug te komen: 3-2.”

,,Kort daarna kregen wij onze tweede strafschop. De overtreding was tegen Yahya Hotak. Nu scoorde Sabahudin Becic vanaf elf meter. En met zijn derde van de dag maakte Mohammed Messaoui de 5-2. Weer Ilias el Jafoufi stond aan de basis. Hoewel er op de tweede helft wel wat was aan te merken, toch een compliment voor de jongens. Ze hebben het goed gedaan”, besluit Erdinç Kadioglu.

In verband met het oneven aantal ploegen is Ede/Victoria het paasweekeinde vrij. De Edenaren blijven tweede op een punt achterstand van DEV Doorn, dat nog een wedstrijd achterloopt.

Bron: Ede Stad 24-03-2018

Foto: Ede/Victoria

Klik hier voor het originele artikel

‘Saba’ en ‘Moes’ helpen Ede/Victoria aan zege

EDE – Ede/Victoria versloeg op eigen veld SVF uit Cothen met 5-2,nadat het halverwege pas 1-0 stond voor de ploeg van trainer Erdinc Kadioglu.

Uitblinkers aan Edese zijde waren centrumverdediger Saba Becic en spits Mohammed Messaoui. Becic schoot zijn ploeg halverwege het eerste bedrijf op fraaie wijze op voorsprong. Een schot van zeker twintig meter krulde hij achter de Cothense goalie.

Na de pauze werd er meer gescoord. En ook zeker sneller, want binnen een minuut lag de bal al op de stip. Messaoui benutte de penalty: 2-0. Nadat SVF een halfuur voor tijd terugkwam tot 2-1 maakte ‘Moes’ zijn tweede van de middag: 3-1. Opnieuw kwamen de gasten terug (3-2), maar nu was het ‘Saba’ die de marge weer naar twee bracht. Vanaf de strafschopstip schoot hij binnen. Vijf minuten voor tijd maakte Messaoui zijn hattrick compleet en besloot hij de eindstand op 5-2 in het voordeel van Ede/Victoria.

Bron: De Gelderlander – Robert Westerink (www.gelderlander.nl) 24-03-2018

Foto: Ede/Victoria

Klik hier voor het originele artikel

Ede/Victoria gaat door met trainer Kadioglu

EDE – Ede/Victoria heeft het contract met trainer Erdinc Baris Kadioglu (27) met één jaar verlengd. De Arnhemse trainer is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen op De Hoekelumse Eng en plakt daar dus nog minimaal een jaar bij.

Zaterdag neemt Ede/Victoria het op eigen veld op tegen SVF. Een uitgebreid verslag van die wedstrijd leest u maandag in de papieren editie van De Gelderlander, regio Vallei.

Bron: De Gelderlander – Robert Westerink (www.gelderlander.nl) 19-03-2018

Foto: Herman Stöver

Klik hier voor het originele artikel

Erdinç Kadioglu verder bij Ede/Victoria

EDE Het bestuur van Ede/Victoria is met zijn hoofdtrainer Erdinç Baris Kadioglu, overeengekomen om diens verbintenis met een seizoen te verlengen. Dit houdt in dat Erdinç Baris Kadioglu ook in het seizoen 2018-2019  hoofdtrainer van de vierdeklasser zal zijn.

Erdinç Kadioglu is momenteel bezig aan zijn eerste volle seizoen bij de Edese club spelend op de Hoekelumse Eng. Hij is deze voetbaljaargang begonnen met een sterk veranderde selectie met als uitdaging het eerste elftal weer op de kaart te zetten door positieve resultaten zowel in als buiten het veld. De Arnhemse trainer is er tot dusverre in geslaagd om uitstekende resultaten te behalen met een enthousiast voetballend team, dat inmiddels is uitgegroeid tot titelkandidaat.

Reden voor het bestuur om Erdinç Baris Kadioglu  ook voor het volgende voetbalseizoen vast te leggen. Het bestuur is ervan overtuigd dat Erdinç Kadioglu de spelers waarover hij beschikt zowel individueel als ook als team, sterker kan maken en naar betere prestaties kan leiden.

Op de foto van links van rechts: Marcel Eijkhout (bestuurslid), Erdinç Kadioglu en Wilbert de Beer (bestuurslid Voetbalzaken Senioren)

Bron: Ede Stad 18-03-2018

Foto: Ede/Victoria

Klik hier voor het originele artikel