Aankomend weekend geen wedstrijd op het programma voor Ede/Victoria 1

Hoofdsponsor

Ede/Victoria en VVA houden elkaar in evenwicht

EDE Het was zeker geen 0-0 wedstrijd. Een paar (gemiste) grote kansen over en weer en ballen op paal en lat. Omdat er niet gescoord werd, hielden Ede/Victoria en VVA Achterberg elkaar in evenwicht. En was koploper DEV Doorn de lachende derde.

De eerste helft was duidelijk voor de ploeg van de Edese trainer Jan Jaap van der Poel, die overigens volgend seizoen Dennis van den Berg opvolgt als trainer van SDVB onder 19. Een mislukte voorzet van Leroy Rocourt kwam tegen de binnenkant van de paal. En zeker de kopkans van Tim van Ginkel, op slag van rust, was eigenlijk niet te missen.

Ede/Victoria slaagde er niet in haar niveau van een week eerder tegen SVMM te behalen. Als excuus mocht worden aangedragen dat Sabahudin Becic, Ilias El-Jafoufi en Mohammed el Idrissi ontbraken. ,,Dan lever je toch een stukje creativiteit in”, verklaarde trainer Erdinç Kadioglu.

DEBUTEREN Die liet ook doelman Farman Wahed Hassan debuteren. ,,Onze eerste en tweede doelman Winston Seedorf en Robbie Pesch waren niet beschikbaar. Via Omid Hassani zijn we in contact met deze jongen gekomen. Een Irakees, die nu twee jaar in Nederland verblijft. Hij had een paar keer meegetraind en een goede indruk achter gelaten. Hij deed het vandaag prima.”

Waar de debutant de nul wist te houden, lukte dat zijn collega, de 16-jarige Wilco Verwoerd dat ook. Die had twee keer de hulp van de lat. Eerst bij een mislukte bal van Roderick Coleridge. Dezelfde Colderidge kon later vrij op de doelman aflopen. En koos voor een lob, die op de lat belandde. ,,’Ro’ had voor een makkelijker oplossing moeten zoeken. Dat doet hij ook bij het trainen”, zei Evliya Ipekci na afloop.

De centrale verdediger zag na de rust dat Ede/Victoria de wedstrijd wel onder controle had. Via Rameau Heerebout was er direct al een beste kans. De lange spits had ook in de slotfase nog het winnende doelpunt kunnen scoren. ,,Rameau werd niet altijd goed ondersteund. Daardoor was er ook wat irritatie. Misschien dat het de reden was dat hij niet scherp genoeg was.” ,,Rameau was deze week ziek geweest, waardoor het net niet was”, liet Kadioglu nog weten.

LAT Omdat een vrije trap van Emrah Ates ook op de lat kwam, bleef de stand dubbel blank. ,Ik ben er zeker niet tevreden mee”, stelde Ipekci klip en klaar. ,,DEV wint wel en loopt nu uit. Zij hebben nu drie punten meer en een wedstrijd minder gespeeld.”

,,Ons doel blijft te promoveren naar de derde klasse. Lukt het niet via een kampioenschap, dan maar via de nacompetitie”, aldus de nummer 4 van Ede/Victoria, die net als veel van zijn teamgenoten vanuit het Arnhemse naar Ede komen. ,,Ik kende Erdinç Kadioglu nog vanuit de jeugd van ESA. Ik ben later bij Babberich terecht gekomen. Vanwege financiële problemen trok men zich terug in de tweede klasse. Ik was dus clubloos.”

,,Met Erdinç een partijtje squash gespeeld. De afspraak was dat ik bij verlies bij Ede/Victoria zou gaan spelen. En omdat ik verloor ben ik dus hier gaan voetballen”, stelt Ipekci lachend, die nog toevoegt dat hij ook bij winst naar Ede/Victoria was gegaan. Het bevalt mij hier goed. Al deze groep blijft, ga ik ook door. We moeten alleen nog een verzorger hebben, doet hij direct een oproep.”

,,Ik denk dat een gelijkspel de juiste uitslag is”, concludeert Kadioglu. ,,Natuurlijk een tegenvaller. Maar de competitie is zeker nog niet gespeeld. DEV krijgt nog de top vier. Wij blijven in de race.” Door het verrassende verlies van Lienden tegen Wageningen, staat Ede/Victoria nu op een tweede plaats.

Bron: Ede Stad (Wim van Kessel) 10-02-2018

Foto: Theo Beumer

Klik hier voor het originele artikel

Accommodatie

Ede/Victoria

Sportparkweg 8

6717 LD Ede

Tel. 0318-621431

Mail: info@ede-victoria.nl

Internet: www.ede-victoria.nl


Klik hier voor de routebeschrijving

Correspondentieadres

vv Ede/Victoria

Postbus 4186

6710 ED Ede


Contact over de site

info@ede-victoria.nl

Volg Ede/Victoria