Geen wedstrijden gepland.

Hoofdsponsor

Ede/Victoria moet in de achtervolging

EDE door Wim van Kessel

Vooraf werd er stiekem al gesproken over winterkampioen. Ben je dat als de concurrentie, in dit geval SVMM, een wedstrijd achterloopt? Achteraf bleek die discussie niet nodig. Ede/Victoria verloor met 2-3 van DEV Doorn en moet in 2018 in de achtervolging.

Nu ging het na afloop (weer) over de scheidsrechter. Eerder dit seizoen was J. van Gelder tegen Echteld de gebeten hond met liefst vier rode Edese kaarten. Ede/Victoria diende een bezwaarschrift in en kreeg afgelopen week haar gelijk van de KNVB. Alle kaarten zijn geseponeerd en de arbiter wordt niet meer bij een wedstrijd van Ede/Victoria aangesteld.

Tegen koploper DEV Doorn floot G. van den Berg zeker niet sterk. Had daarbij de handicap dat zijn assistenten wel heel graag wilden dat hun eigen club zou winnen, door waar maar mogelijk de vlag om hoog te steken. Toch moet Ede/Victoria ook naar zichzelf kijken. Zo goed als geen enkele speler haalde zijn normale niveau.

De thuisploeg scoorde al snel. Echter kopte Sabahudin Becic een corner van DEV strak in zijn eigen doel. De centrale verdediger maakte zijn fout goed door na een mooie combinatie met Yahya Hotak de gelijkmaker te scoren. ,,Ik had gehoopt dat we daarna beter in ons spel zouden komen”, keek Erdinç Kadioglu terug.

NIVEAU Dat gebeurde niet. Het spel van Ede/Victoria bleef onder haar gebruikelijke niveau. Via een listige vrije trap van Tim Kas, die doelman Robbie Pesch door zijn benen liet schieten, werd het 1-2. ,,Hinderlijke buitenspel”, had Kadioglu gezien. En knullig uitverdedigen, waar Pesch ook bij betrokken was, bekende de 1-3 van Simon Bohmer. Opnieuw repte Kadioglu over buitenspel.

De trainer was het er over eens dat Pesch een ongelukkige middag kende. Want in de tweede helft moest hij na een elleboog in zijn gezicht geblesseerd het veld af. Winston Seedorf, normaal de eerste keus maar nu gepasseerd, was zijn vervanger. ,,Ik was gefrustreerd dat ik op de bank zat. Ja, toen ik er in kwam was ik extra gebrand te laten zien dat het een foute beslissing was. Dat lukte wel een paar keer. Ik hoop na de winterstop weer eerste doelman te zijn. Maar ik was ook liever minder goed ingevallen en dat we dan gewonnen hadden.”

Nog voor de rust had Hotak de aansluitingstreffer gemaakt. En werd een terechte claim voor een strafschop vanwege hands niet gehonoreerd. Met Mohammed Messaoui als invaller was er de eerste tien minuten na de thee sprake van een paar dreigende situaties. Daarna zakte het weg. De thuisploeg speelde te gehaast, en was te veel bezig met de scheidsrechter.

WISSELS Daarbij was er de pech dat Tahsin Ipekci geblesseerd er af moest, toen er al drie wissels waren geweest. Maar ‘bikkel’ Ipekci kwam toch weer terug. Kort daarna liep Rameau Heerebout tegen zijn tweede gele kaart op, en moest Ede/Victoria in de slotfase verder met tien man. Winston Seedorf voorkwam met een paar prima reddingen de 2-4. Echte kansen op de Edese gelijkmaker waren er niet.

,,We liepen de hele wedstrijd achter de feiten aan”, wist ook Kadioglu. ,,Jammer dat we een mooie eerste seizoenshelft zo afsluiten. In 2018 moeten we inderdaad de achtervolging gaan inzetten.” De kans is ook groot dat de jonge trainer nog een jaartje langer blijft op de Hoekelumse Eng. ,,De eerste gesprekken zijn geweest. Van beide kanten is er de positieve grondhouding verder met elkaar te gaan.”

Bron: Ede Stad 16-12-2017

Foto: Theo Beumer

Klik hier voor het originele artikel

Accommodatie

Ede/Victoria

Sportparkweg 8

6717 LD Ede

Tel. 0318-621431

Mail: info@ede-victoria.nl

Internet: www.ede-victoria.nl


Klik hier voor de routebeschrijving

Correspondentieadres

vv Ede/Victoria

Postbus 4186

6710 ED Ede


Contact over de site

info@ede-victoria.nl

Volg Ede/Victoria