Geen wedstrijden gepland.

Hoofdsponsoren

Ede/Victoria morele winnaar in derby

EDE Verschillende Ede/Victoria spelers vielen na het laatste fluitsignaal er bij neer. De ploeg was tot het gaatje gegaan om buurman Fortissimo ‘buitenspel’ te zetten. Met een 2-2 gelijkspel was dat niet gelukt. De oranjehemden mochten zich wel de morele winnaar noemen.

,,Dat denk ik wel”, reageerde Roderick Coleridge. ,,Als wij iets scherper voor het doel waren geweest, zouden wij ook de echte winnaar zijn geweest. Maar ik denk dat we met z’n allen trots kunnen zijn op wat we hebben laten zien.  Er is natuurlijk de laatste weken een hoop gebeurd. Het programma van BNN, het vertrek van drie spelers, en alweer de derde trainer in het seizoen. En bij zijn (Erdinç Kadioglu) debuut maakten wij geen goede indruk met die 1-8 nederlaag.”

Ede/Victoria zette onder grote publieke belangstelling direct veel druk op Fortissimo. Met als aanjager oud Fortissimo speler Imad Benali, kreeg dezelfde speler en ook Martin Rozeboom de eerste kansjes. Maar na een dik kwartier was het aan de andere kant uit de eerste kans via Anas el Hassnaoui direct raak. Vele zagen daarvoor een duwfout van Roy Bijsterveld. ,,Als de scheidsrechter niet fluit, is het geen overtreding. Moeten wij gewoon doorgaan”, vond Coleridge.

Waar het normaal een praathuis wordt en de koppies naar beneden gaan, rechtte Ede/Victoria de rug. ,,Er zijn veel praatsessies geweest. Niet alleen vorig jaar door het programma Buitenspel. Maar ook dit jaar veel binnenskamers. Dat lijkt toch zijn vruchten af te werpen.”

STRAFSCHOP Nadat Benali nog een joekel van een kans had gemist, schoot de middenvelder even later vanaf de stip wel raak. ,,In mijn ogen was het een zuivere strafschop. Ik kwam wat hoog met mijn been in. Kon niet meer bij de bal. Maar de keeper (Dennis Bruxvoort) pakte mijn been vast. Een oliedomme overtreding”, vond de nummer 10 van Ede/Victoria.

Kort na de rust namen de bezoekers opnieuw de leiding. Een verre uittrap van Bruxvoort liet de Edese defensie lopen, in de veronderstelling dat het buitenspel was. Dat kan dus niet. Roy Bijsterveld zei: dank je wel. ,,Hier zijn geen woorden voor. We maakten het Fortissimo wel kinderlijk eenvoudig te scoren. Ook hier geldt: niet fluiten is gewoon doorgaan.”

Ede/Victoria leek een tikje te hebben opgelopen. Fortissimo hield makkelijk stand. Totdat een minuut of twintig voor tijd een vrije trap van Patrick Post via doelman Bruxvoort op de lat kwam. De rebound was met het hoofd van Coleridge. ,,Omdat Patrick de enige linkspoot is, was afgesproken dat hij de bal zou nemen. Ik had hem het doelpunt gegund. Het was niet altijd terecht dat hij de laatste weken niet speelde. Maar hij is wel hard blijven trainen. ”

ONGELUKKIG In het restant had Martin Rozeboom zich onsterfelijk kunnen maken bij Ede/Victoria. Maar de hardwerkende spits was tot drie keer toe ongelukkig in zijn afwerking. ,,Martin weet zelf ook dat er minimaal een had in gemoeten. Misschien was het de spanning.”

,,Al met al kijk ik wel met een goed gevoel terug. De afspraak was tot het gaatje te gaan. Desnoods ten koste van een blessure. Volgende week zijn we vrij. Hebben dus extra herstel tijd. We zijn op de goede weg. Als team moeten we hier kracht uit putten, voor het restant van de competitie”, besluit de 30-jarige middenvelder van Ede/Victoria.

De hele wedstrijd fel meecoachende trainer Erdinç Kadioglu, een neefje van NEC speler Ferdi Kadioglu, was tevreden. ,,De jongens hebben de opdrachten uitstekend uitgevoerd. Jammer, dat we de drie punten niet hebben behaald. Mijn eerste doel is de rust in de vereniging en het team terug te brengen met aansprekende resultaten. Ondanks mijn jonge leeftijd van 26 heb ik best al veel ervaring. Bovendien: Ervaring kent geen leeftijd.”

TEVREDEN Collega Paul Bremer van Fortissimo koesterde de puntendeling. ,,Ik ben er dik tevreden mee. We zijn op strijdlust afgebluft. We weten dat deze wedstrijd bij hen veel meer leeft dan bij ons. Dat zij met hart en ziel spelen. Daar kun je voor waarschuwen, maar uiteindelijk moeten de spelers het zelf doen. Bovendien hebben we een aantal jonge jongens. Voor hen is zo’n derby ook nieuw.”

,,Ik moet zeggen dat ik de strafschop wel heel makkelijk gegeven vond. En het staat buiten het resultaat, maar ik snap niet dat de KNVB juist een scheidsrechter (Melis Versteeg) van de derde club hier op het complex heeft aangesteld. Na de 1-2 hadden we het onder controle. Uit het niets valt dan de 2-2. Dan mag je nog blij zijn dat je niet verliest. Kansen die ontstonden door persoonlijke fouten aan onze kant.”

Na dus twee nederlagen op een rij, nu een gelijkspel voor Fortissimo. En dat na een prima start van de competitie.  ,,In de eerste periode heeft het ons wat meegezeten. Uit tegen Uchta ging het al wat moeizamer. We hebben het wat lastig op dit moment. Voor een aantal spelers is dit allemaal nieuw. Dat is een kwestie van ervaring op doen”, besluit Paul Bremer.

Accommodatie

Ede/Victoria

Sportparkweg 8

6717 LD Ede

Tel. 0318-621431

Mail: info@ede-victoria.nl

Internet: www.ede-victoria.nl


Klik hier voor de routebeschrijving

Correspondentieadres

vv Ede/Victoria

Postbus 4186

6710 ED Ede


Contact over de site

info@ede-victoria.nl

Volg Ede/Victoria