ZATERDAG 24 NOVEMBER 2018 – 14:30 u.
WODANSECK 1 VS EDE/VICTORIA 1

Hoofdsponsor

‘Individueel zijn we nu twee klassen beter’

Artikel Wim van Kessel

EDE ,,Nee, het is allerminst saai geweest in de twee jaar dat ik nu bij Ede/Victoria in het eerste speel. Nu is er meer rust. Alles is aanwezig om ons nu vooral op een positief sportieve manier op de kaart te zetten.”

Aan het woord is Roderick Coleridge. Zijn achternaam hoor je zeker niet alle dag. ,,Mijn opa komt uit Suriname, vandaar. Zelf ben ik opgegroeid in Rotterdam en Spijkenisse. Op mijn twaalfde ben ik naar Ede verhuisd. Waar ik eerder tenniste, ben ik toen pas gaan voetballen in de DTS-jeugd. Daar heb ik in de eerste jeugdelftallen gezeten. Na een jaar DTS 2, ben ik in een lager team gaan spelen. Met een aantal jongens ben ik later overgestapt naar Ede/Victoria. Daar zou ik in het tweede gaan spelen. Uiteindelijk heeft de toenmalige trainer Mark van Wijk mij gevraagd om naar het eerste elftal te komen. Ik voel mij nu helemaal thuis bij deze gezellige kleine club. Bij DTS had ik het gevoel dat ik meer een nummer was.”

BUITENSPEL Bij Ede/Victoria viel de 30-jarige direct met zijn neus in de boter. ,,Ja, het meewerken aan het programma Buitenspel had veel invloed. Ik denk dat er een ander beeld geschetst werd van de club, dan dat het in werkelijkheid is. Die andere twee clubs vond ik in tegenstelling tot ons ‘gekkies’. Achteraf gezien had de club het niet moeten doen. Zelf vond ik het wel een leuke ervaring met een Sophie Hilbrand en Khalid Boulahrouz in aanraking te komen.”

Met drie trainers in een jaar, was het ook afgelopen seizoen onrustig op de Hoekelumse Eng. ,,Ik vond Mark van Wijk een goede vent. Maar door zijn thuissituatie moest hij stoppen. Met Mike Dennissen was er wederzijds geen klik. Erdinç Kadioglu nam het met een blanco verleden over. Hij heeft het goed opgepakt. Maar er was al zoveel gebeurd, dat hij de ploeg niet echt meer wakker kon schudden. Het vizier werd al snel gericht op het nieuwe jaar.”

NETWERK Daar zag Coleridge na zijn vakantie in Australië een compleet andere selectie. Van de basis zijn alleen Bryan Voois, Mohammed Messaoui en Coleridge zelf overgebleven. Daarvoor zijn veel spelers uit het netwerk van trainer Kadioglu gekomen. ,,Dat er zoveel nieuwe jongens zijn, maakt mij niet uit. Ik denk dat het goed is dat we nieuwe impulsen hebben gekregen. Individueel zijn we twee klassen beter geworden. Belangrijk is dat we nu ook een team worden.”

,,Ik heb er honderd procent vertrouwen in dat dit lukt”, gaat de positieve middenvelder verder. ,,Er is zeker geen groepsvorming. Ook zijn er duidelijke regels opgesteld. Zo wordt er gewoon Nederlands gesproken. Dat direct een nieuweling (Emrah Ates) aanvoerder is geworden, daar heb ik geen moeite mee. Als de trainer in hem een verlengstuk ziet, is dat prima. Als uiteindelijk het team daar beter van wordt, is het alleen maar goed. Wat dat betreft ben ik een echte teamplayer.”

Na twee jaar waarin Ede/Victoria vooral buiten de lijnen opviel, wat resulteerde in een zevende en tiende plaats, wil men nu met sportieve prestaties opvallen. ,,We moeten van het negatieve imago af. Dat betekent dat het accent op het voetbal moet komen te liggen. We moeten niet meer tegen onszelf spelen, maar tegen de tegenstander. De kwaliteiten zijn aanwezig. Ik hoop dat er iets moois uitkomt en dat we aanhaken bij de top. Ik vind het wel jammer dat we niet meer tegen Fortissimo spelen. Hoewel ik vanuit de DTS-jeugd meer het derbygevoel had met Blauw Geel ´55 en Bennekom, waren dat bijzondere wedstrijden. Toen speelden wij goed. Dat moeten we dus het komende jaar proberen om wekelijks te doen.”

Accommodatie

Ede/Victoria

Sportparkweg 8

6717 LD Ede

Tel. 0318-621431

Mail: info@ede-victoria.nl

Internet: www.ede-victoria.nl


Klik hier voor de routebeschrijving

Correspondentieadres

vv Ede/Victoria

Postbus 4186

6710 ED Ede


Contact over de site

info@ede-victoria.nl

Volg Ede/Victoria