Geen wedstrijden gepland.

Hoofdsponsoren

Oudjes helpen Ede/Victoria naar winst

EDE Ede/Victoria begon het seizoen met een selectie van 24 man. In de winterstop werden nog eens vijf spelers aangetrokken. Maar tegen Musketiers had het de hulp nodig van Walter Pattynama (34) en Roel van Laar (47) om de 3-2 voorsprong met het nodige geluk over de meet te trekken.

De oudjes stonden in de basis, omdat van de oorspronkelijke selectie inmiddels zeven spelers gestopt zijn en drie besloten hebben in het tweede te spelen. Van de overgebleven voetballers waren er vier niet beschikbaar. Van de tussentijdse nieuwkomers waren er twee geschorst en blijkt doelman Onur Tezel nog niet speelgerechtigd te zijn.

De elf die trainer Erdinç Kadioglu het veld had ingestuurd, had in de openingsfase letterlijk en figuurlijk de wind mee. Nieuwkomer Illias el Jafoufi raakte al snel de paal, waarna Imad Benali attent was met de rebound. Dezelfde twee spelers stonden ook aan de basis van de 2-0, die door een tweede nieuwkomer Ozan Köse werd benut.

,,De start was goed van onze kant”, keek Roel van Laar terug. ,,We speelden een nieuw systeem. Ik moet zeggen dat de trainer dat allemaal goed voorbereid had.”  Na de vliegende start liet ook de opponent van zich spreken. Na een vloeiende aanval scoorde Bart van de Berg de 2-1. Precies op het half uur maakte Mohammed Messaoui voorbereidend werk van aanvoerder Hicham Hamdaoui beheerst af: 3-1.

Dat dit ook stand halverwege was, was opmerkelijk. De ploeg uit Elst liet de mooiste kansen onbenut. Peter Siereveld raakte ook nog de paal. Dat deed de trainer Van Musketiers Joop Vink, vroeger een erkend schutter op het veld en in de zaal, in het verleden wel anders.

TEGENWIND In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. ,,Door de tegenwind kwamen we er niet meer uit”, had Van Laar gemerkt. De laatste man moest nog even naar de kant omdat zijn schoenzool met tape gerepareerd moest worden. Even later werd hij gewisseld. ,,Ik was zeker niet moe. Maar ik begrijp ook wel dat de trainer de anders jongens wilde laten spelen. ”

,,Normaal gesproken speel ik in het zesde. Vanwege het grote aantal afwezigen was mij gevraagd reserve te staan. Omdat Bryan Voois toch niet kon spelen, stond ik in de basis. Dat doe je uit clubliefde. Maar ik vond het ook leuk. Mijn zoon Joost traint nu ook met het eerste elftal mee. Hij is nog niet speel gerechtigd. Ik hoop nog een keer samen met hem te spelen.”

Ondertussen was Musketiers via Randy van Voorthuizen terug gekomen tot 3-2. Ede/Victoria wankelde. De bezoekers hielpen weer de mooiste kansen om zeep. In de slotfase moest Walter Pattynama nog een keer gestrekt naar de hoek, om de winst in Ede te houden. ,,Het was inderdaad een chaos bij ons in de tweede helft. Ik wist die bal gelukkig te keren. In heb mijn ding gedaan en ben blij dat ik heb kunnen bijdragen aan de winst.”

KEEPERSPROBLEEM De goalie staat in zijn nadagen voor het eerst  in het eerste elftal. ,,Ik keep normaal in het vierde. Het eerste had een keepersprobleem. Verder was er niemand. Dan help je. Dat er in de winterstop een andere keeper was gehaald, wist ik eerst niet. Daarom stond ik wissel. Dat moet je accepteren. Achteraf blijkt die jongen nog niet speelgerechtigd, en sta ik er weer in. Je helpt de club. Dat ik morgen dan overal spierpijn heb, neem je op de koop toe”, besluit Pattynama.

Overigens liet bestuurslid seniorenzaken Wilbert de Beer weten dat zowel Ede/Victoria als trainer Erdinç Kadioglu de intentie naar elkaar hebben uitgesproken na dit seizoen verder te gaan. De 26-jarige Arnhemmer nam het eerder dit voetbaljaar over van Mike Denissen, die op zijn beurt tijdelijk de honneurs van de opgestapte Mark van Wijk had overgenomen.

Na zestien speeldagen neemt Ede/Victoria een achtste positie in de vierde klasse H West 1. Met 24 punten staat het nu twee punten achter op Fortissimo.

Accommodatie

Ede/Victoria

Sportparkweg 8

6717 LD Ede

Tel. 0318-621431

Mail: info@ede-victoria.nl

Internet: www.ede-victoria.nl


Klik hier voor de routebeschrijving

Correspondentieadres

vv Ede/Victoria

Postbus 4186

6710 ED Ede


Contact over de site

info@ede-victoria.nl

Volg Ede/Victoria