ZATERDAG 24 NOVEMBER 2018 – 14:30 u.
WODANSECK 1 VS EDE/VICTORIA 1

Hoofdsponsor

Scheidsrechter verpest de wedstrijd voor Ede/Victoria

EDE (Wim van Kessel) Als de scheidsrechter de hoofdrol speelt in een wedstrijd, is dat nooit goed. Bij Ede/Victoria stond alles in het teken van arbiter J. van Gelder. Met drie rode kaarten en een onbegrijpelijke strafschop was Ede/Victoria de klos. Met de uiteindelijke 2-2 tegen Echteld bleef de schade in punten nog enigszins beperkt.

Halverwege de eerste helft liet de arbiter voor het eerst van zich horen. Terwijl iedereen dacht aan een vrije trap voor Ede/Victoria, wees Van Gelder de andere kant op. ‘Doe niet zo gek’ , reageerde Emrah Ates. Die kreeg voor het eerst in zijn carrière direct rood. ,,Ik dacht dat het echt comedy capers was”, kon de Ede/Victoria aanvoerder toch nog naderhand lachen.

Dat kon Ede/Victoria zeker even later niet. Echteld leek een bal over te koppen. Terwijl er helemaal geen duel of lichamelijk contact was geweest, besloot Van Gelder tot verrassing van vriend en vijand de bal op de stip te leggen. ,,In de rust hebben wij gevraagd wat hij had gezien. Een lange jongen van ons zou geduwd hebben. Hij gaf ook nog Yahya Hotak, die op dat moment voorin bij ons liep, geel. Yahya had de pech dat hij bij ons de langste speler was.”

VERPESTIn de slotfase viel nog twee keer rood. Iliass El Jafoufi kon eerder douchen. ,,Een speler van Echteld (Ruben Rensen) greep Omid Hassani naar de keel. Iliass liep naar dat opstootje toe. De tweede gele kaart van Roderick Coleridge voor praten was niet slim”, had ook Emrah Ates gezien. ,,Maar met zijn optreden heeft de scheidsrechter de wedstrijd verpest. Ik heb begrepen dat het bestuur contact gaat opnemen met de KNVB. Want dit kan echt niet. Echteld zal dat ook beamen.”

Ede/Victoria begon slecht aan de wedstrijd. ,,Door dat er liefst zeven spelers ontbraken, moest er flink geschoven worden. Zo stond aanvaller Ozan Köse nu in de verdediging. Dat was wel wennen. Ook speelden de zenuwen een rol. We hadden het aan onze keeper Winston Seedorf te danken dat we de nul hielden”, meende Ates.

Het was dan ook een meevaller dat uit de eerste aanval de thuisploeg op het nieuwe kunstgrasveld op voorsprong kwam. ,,De bal werd eerst van rechts naar links verplaatst. Vervolgens een aanval over een aantal schijven, waar Roderick Coleridge de bal binnen schoot. Een goed uitgespeeld doelpunt.”

TEGENVALLERS Nadat Seedorf nog een paar keer goed had opgetreden kwam Ede/Victoria beter in haar spel. Maar de rode kaart van Ates, gevolgd door de benutte strafschop van Dennis de Koning, waren tegenvallers. De oranjehemden herpakten zich weer. Mohammed Messaoui was kort voor de rust dicht bij de 2-1. Die viel net daarna. De schutter moest er met een hamstring blessure van af. Assistent trainer Hannes Bloemendaal moest noodgedwongen het veld in.

,,Daarna was het voor ons alleen maar tegenhouden. Uiteindelijk mag je blij zijn met een punt. Jammer is wel dat de 2-2 (Patrick van Blijderveen) juist een blunder was van onze keeper. Hij keepte verder een goede wedstrijd.”

Ede/Victoria is de koppositie nu kwijt aan SVMM. En Emrah Ates zal normaal gesproken zaterdag tegen Wageningen moeten toekijken. ,,Ik hoop dat de KNVB anders beslist. Het is wel jammer dit. Ik begon steeds fitter te worden. Ik had anderhalf jaar niets gedaan. Was het plezier in voetbal kwijt geraakt. Ik kwam trainer Erdinç Kadioglu, die ik ken vanaf mijn vijfde, weer tegen. We spraken af dat als hij mij fit zou maken, ik Ede/Victoria kampioen zou maken. ”

SCHEMA ,,Ik denk dat we daar allebei goed op schema lagen”, aldus de 27-jarige Arnhemmer, die met ESA, De Graafschap, AFC Arnhem, Babberich en weer AFC, kan bogen op veel ervaring. ,,Met AFC gingen we failliet. Daarna heb ik gezaalvoetbald. Er waren wat contacten met het buitenland. Dat is niets geworden. Nu dus vierde klasse. Dat is inderdaad wennen. Zeker ook met de scheidsrechters. Die man van vandaag zorgt er voor dat met zijn fluiten het niveau zakt. Dat is zonde. Maar het brengt geen verandering in de ambitie om kampioen te worden”, sluit Emrah Ates af.

Bron: Ede Stad 29-10-2017

Klik hier voor het originele artikel

Accommodatie

Ede/Victoria

Sportparkweg 8

6717 LD Ede

Tel. 0318-621431

Mail: info@ede-victoria.nl

Internet: www.ede-victoria.nl


Klik hier voor de routebeschrijving

Correspondentieadres

vv Ede/Victoria

Postbus 4186

6710 ED Ede


Contact over de site

info@ede-victoria.nl

Volg Ede/Victoria