HELAAS GEEN COMPETITIEVOETBAL DOOR CORONA (COVID-19) MAATREGELEN

Hoofdsponsoren

100 jaar “The day after”

COUNTDOWN: 
Vandaag geen countdown meer omdat we gisteren 💯 jaar zijn geworden🧡💙.

Vandaag zouden we dat groots vieren. Zoals gisteren aangegeven gaat dat op een nieuwe datum nog wel gebeuren want 💯 worden zonder feestje, dat kan natuurlijk niet.

———–
Hier nog een keer de historie in een notendop:

In 1920 is een groep voetballende militairen de aanleiding voor de oprichting van V.V. Ede. Samen met volwassenen uit voornamelijk Ede-Zuid vonden zij het tijd voor een voetbalclub, aangezien er nog geen goed georganiseerde club bestond in Ede zoals al wel in bijvoorbeeld Wageningen en Arnhem. De eerste uitdaging is een speelveld en dit wordt gevonden op een van de kazerneterreinen. Door de groei van Ede door o.a de Enka fabriek groeit de club en ontstaan er in de jaren die volgen meerdere voetbalclubs met hun eigen achterban. De eerste jaren zijn sportief gezien aardig en de club speelt wisselend in de 4e en 3e klasse.

Na de oorlog gaat het steeds beter en worden door de goede successen de 2e en 1 klasse behaald met de hoogtij dagen in de 70-er jaren zelfs in de hoofdklasse. In de succesjaren wordt de Westermeijer Groep hoofdsponsor met een voorwaarde dat de club ook de naam Westermeijer gaat dragen. De club gaat dan ook verder als V.v Westermeijer Ede. Het spelen op hoog niveau en het behouden van deze positie zorgt ook voor een hoge schuldenlast en dit heeft zijn weerslag op de sportieve resultaten. Top spelers vertrekken en dit zorgt voor meerdere degradaties tussen 1983 en 1990 terug naar de 4e klasse.

Enkele bekende namen die door zijn gestroomd naar het betaalde voetbal zijn Jan Roseboom die heeft gespeeld bij KFC Koog aan de Zaan. Dick Schoenaker die heeft gespeeld bij o.a FC Wageningen, De Graafschap, Vitesse, Ajax en het Nederlands elftal. Gerdo Hazelhekke die ook bij De Graafschap en FC Wageningen heeft gespeeld.

Door de financiële achteruitgang is in 2002 gekozen voor een fusie met Victoria ’83 (voormalig Victoria Vesta) om samen bestaansrecht te houden. Victoria ’83 is begonnen als voetbalclub verbonden aan verzekeringsmaatschappij Victoria Vesta. De club bestond voornamelijk uit medewerkers van de verzekeraar. Victoria ’83 speelde van 1983 tot aan de fusie wisselend in de 4e en 3e klasse.
———–

In de countdown hebben we geprobeerd om met allerlei leuke en soms iets minder leuke berichten een indruk te geven van onze clubhistorie maar daarbij hebben we niet alles en iedereen kunnen noemen want daarvoor is onze historie te groot. We hebben niemand iets te kort willen doen want iedereen in de afgelopen 100 jaar heeft onze club gemaakt tot wat we nu zijn. De oudste club van Ede, een club voor iedereen toegankelijk en bovendien een super gezellige club.

Wij kijken terug op een mooie historie, een mooie countdown met leuke reacties en wij hopen dat onze mooie vereniging weer snel een ontmoetingsplek kan zijn voor iedereen die ons een warm hart toedraagt en uiteraard dat iedereen gezond blijft.

Accommodatie

Ede/Victoria

Sportparkweg 8

6717 LD Ede

Tel. 0318-621431

Mail: info@ede-victoria.nl

Internet: www.ede-victoria.nl


Klik hier voor de routebeschrijving

Correspondentieadres

vv Ede/Victoria

Postbus 4186

6710 ED Ede


Contact over de site

info@ede-victoria.nl

Volg Ede/Victoria