HELAAS GEEN COMPETITIEVOETBAL DOOR CORONA (COVID-19) MAATREGELEN

Hoofdsponsoren

100 jarig Jubileum COUNTDOWN 1 🧡💙

COUNTDOWN 1: Nog 1 dag naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

* Vandaag nog 1 dag naar ons jubileumfeest, dat hadden we graag willen vieren maar helaas kan dit door de begrijpelijke maatregelen rondom de COVID-19 pandemie niet door gaan.
 
* Vandaag 1 mei is het precies 100 jaar geleden dat V.v. Ede werd opgericht
 
* Vandaag staan wij nog steeds als 1 achter onze gezellige, mooie en oudste club van Ede maar ook achter de mensen in de zorg, de de mensen en families die getroffen zijn door het coronavirus
 
* Vandaag is 1 ding zeker: ons 100 jarig jubileumviering gaat zeker nog gebeuren
 

COUNTDOWN 2: Nog 2 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

2 foto’s van een gekostumeerde wedstrijd in 1927

COUNTDOWN 3: Nog 3 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Man van de wedstrijd

Op 3 september 1961 speelt ‘Ede’ zijn eerste competitiewedstrijd van seizoen 1961 / 1962 thuis tegen Be Quick Zutphen. Spil Cor Plate is pas enkele uren voor de wedstrijd van zijn vakantie naar Zweden teruggekeerd. Hij speelt de hele wedstrijd mee, en hoe…

In de eerste helft benut hij een strafschop waardoor ‘Ede’ de leiding neemt. Nadat Be Quick in de tweede helft met 1-2 de leiding heeft genomen, scoort hij uit een corner vlak voor het einde de dikverdiende gelijkmaker. Na afloop zakt hij van vermoeidheid in elkaar en moet naar de kleedkamer worden gedragen!

COUNTDOWN 4: Nog 4 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In 1947 werden 4 lichtmasten geplaatst op het “V.v Ede’ complex. De lichtmasten waren overgenomen van voetbalclub Go Ahead uit Deventer.

COUNTDOWN 5: Nog 5 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

5 op een rij op een kar van de club tijdens de Heideweek optocht in 1958.
 
Op de foto:
Achter = 3x onbekend, Noud de Bruijn, onbekend
Voor = 2x onbekend, Berend van Putten, onbekend en Roel Gerressen

COUNTDOWN 6: Nog 6 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Een super gezellig jaarlijks terugkerend evenement is ons 6 tegen 6 toernooi waar jong en oud in verschillende categorieën strijden om de eer van de dag 🥇⚽️🥅🏆

COUNTDOWN 7: Nog 7 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

De JO-7, onze jongste talenten van de vereniging, wordt getraind door Deborah van Heijgen en Mohamed Saoud.

COUNTDOWN 8: Nog 8 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Na de periode op het later genoemde Sportpark Oranje aan de Sportlaan, is V.v. Ede/Victoria sinds de fusie van V.v. Ede met Victoria ’83 in 2002, te vinden aan de Sportparkweg 8, op Sportpark De Hoekelumse Eng.

COUNTDOWN 9: Nog 9 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In het huidige, afgebroken seizoen scoorde Martin Rozeboom, van Ede/Victoria 1, 9 keer! 1 keer in een oefenduel en 8 keer in de competitie.

COUNTDOWN 10: Nog 10 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Begin jaren ’30 zijn er plannen voor verlichting van het trainingsveld. Om de financiële mogelijkheden van de vereniging te vergroten, wordt het terrein regelmatig verhuurd. Zo wordt er tijdens een Heideweek een kermis georganiseerd. Ook vinden er ruiterdemonstraties door de ‘Don Kozakken’ plaats. Het veld wordt dan in ieder geval goed bemest. Van de opbrengsten worden tien meter hoge palen in de grond geplaatst met in de top een kist met lampen van 250 watt.

COUNTDOWN 11: Nog 11 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Ver voor het digitale tijdperk werden de leden nog per kaart via de post uitgenodigd voor de ledenvergaderingen; hier de uitnodiging voor 11 juni 1957.

COUNTDOWN 12: Nog 12 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Wat is voetbal zonder ‘kicksen’, bij de meeste voetbalschoenen zitten 12 tot 15 vaste noppen onder de zool. De noppen zorgen voor veel grip op een natuurlijk- of kunstgrasveld.

COUNTDOWN 13: Nog 13 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Naast Ede/victoria1 bestaat de vereniging uit nog 13 andere teams, 5 senioren teams en 8 jeugdteams.

COUNTDOWN 14: Nog 14 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Op 14 april 1974 speelt Rijk Versteeg zijn 250e wedstrijd in het eerste elftal van ‘Ede’. Voor de aanvang van de wedstrijd Ede-Rheden 2-2 wordt hij door voorzitter Van de Steeg gehuldigd. Een armbandhorloge en bloemen voor zijn vrouw zijn de geschenken. Van de spelersgroep krijgt hij een geschenkenbon en van de supportersvereniging een enveloppe met inhoud.

COUNTDOWN 15: Nog 15 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Gerdo Hazelhekke stond onder contract bij de voetbalclubs N.E.C., Wageningen, De Graafschap weer FC Wageningen en als laatste bij Go Ahead Eagles.

Hazelhekke werd in 1957 lid van ‘Ede’. Door de goede ontwikkeling bij ‘Ede’ onder o.a Jan Schuurkes en Wim Hölscher kon hij later jarenlang betaald voetbal spelen.

Hazelhekke is na Ton van de Weerd clubtopscorer van FC Wageningen. Eveneens is hij tweede in de lijst met topscorers voor De Graafschap in de Eredivisie[1]. In de dertien jaar dat hij betaald voetbal speelde, scoorde hij 187 competitie- en bekerdoelpunten, waarmee hij in de top 15 van de meest scorende spitsen in de geschiedenis van het Nederlandse betaald voetbal staat.

Uiteindelijk zette hij in 1982 wegens een zware enkel- en achillespeesblessure op 32-jarige leeftijd noodgedwongen een punt achter zijn voetballoopbaan.

COUNTDOWN 16: Nog 16 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

“Oudspeler en trainer Wim Hölscher begint zijn voetballoopbaan bij Go Ahead, waar hij op 16-jarige leeftijd het eerste elftal haalt.”
 
De in Deventer geboren Wim Hölscher is maar liefst negen seizoenen hoofdtrainer bij ‘Ede’. Hij begint zijn voetballoopbaan bij Go Ahead, waar hij op 16-jarige leeftijd het eerste elftal haalt. Vanaf 1954 speelt Hölscher drie seizoenen betaald voetbal bij Go Ahead. Door een meningsverschil met de club komt hij een jaar niet aan spelen toe. In 1958 meldt hij zich op verzoek van voorzitter Arie Roseboom als lid aan bij ‘Ede’. Hölscher is dan sportinstructeur in het leger. In dienst haalt hij de hoogste trainerdiploma’s voor basketbal, volleybal en uiteraard voetbal. In 1960 maakt hij als aanvoerder de promotie naar de tweede klasse mee, om vervolgens tijdens seizoen 1960/ 1961 als trainer/speler te fungeren. De vijf seizoenen daarna is Hölscher trainer.
 
In 1966 verruilt Hölscher ‘Ede’ voor Be Quick Zutphen. Intussen verlaat hij het leger en gaat werken voor wegenbouwbedrijf Hazeleger. Daar blijft hij jaren werkzaam. Vier seizoenen blijft Hölscher trainer bij Be Quick. Voor seizoen 1970/1971 neemt hij DTS’35 onder zijn hoede om vervolgens in de zomer van 1971 bij ‘Ede’ terug te keren. Drie geweldige seizoenen bezorgt Hölscher het eerste elftal, waaronder in 1972 het kampioenschap in de eerste klasse D. In 1974 stapt hij over naar Lunteren, om vervolgens in 1975 voor twee seizoenen terug te keren bij Be Quick Zutphen. Na nog een seizoen bij Lunteren sluit Hölscher zijn trainersloopbaan af. Zijn baan bij Hazeleger slokt veel tijd op. Later is Wim Hölscher manager van FC Wageningen tot deze club in 1992 failliet gaat.
 
Rijk Versteeg heeft trainer Wim Hölscher van nabij meegemaakt. Hij zegt daar het volgende over: ‘Wim was een man met uitstraling. Als trainer bezat hij goede oefenstof en was tactisch sterk. Je kon merken dat hij sportinstructeur was geweest. We trainden in die tijd drie keer per week, maar Wim kon door zijn werk maar een keer aanwezig zijn. De andere keren trainden we gewoon zelf. Het kwam wel eens voor dat Wim toch aanwezig was, terwijl we voor onszelf aan het trainen waren. Op den duur kregen we dat ik de gaten en dan liepen we zijn kant op en riepen dan: ‘Willem, kom maar achter het scorebord vandaan. We hebben je gezien!’
 
Bron: Ede Sportief door Arjan Molenaar

COUNTDOWN 17: Nog 17 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Over 2 dagen, op 17 april, zou de finale dag van het EdeStad schoolvoetbal zijn met dit jaar ook een leerkrachten toernooi. Zoals bekend kon het schoolvoetbal dit jaar helaas niet doorgaan door de Corona uitbraak.

COUNTDOWN 18: Nog 18 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In 1959 werd er op 18 februari door het bestuur een ‘çontactavond’ georganiseerd met een heus blijspel. Uit de verdere tekst is op te maken dat damesvoetbal nog niet gebruikelijk was.

COUNTDOWN 19: Nog 19 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

2019, het eerste jaar van onze hoofdtrainer Danny Suitela, werd een heel ander debuutjaar door de huidige Corona maatregelen. Halverwege het seizoen stond Ede/victoria1 keurig in de middenmoot.

COUNTDOWN 20: Nog 20 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Onze JO9 speelt normaal gesproken 2×20 minuten met maximaal 10 minuten rust. In de 10e en 30e minuut is er een time-out van 2 minuten.

COUNTDOWN 21: Nog 21 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Programmaboekje van het Juniorentoernooi gehouden op 2e Pinksterdag 21 mei 1956

COUNTDOWN 22: Nog 22 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Op 22 februari 1988 stopt, na 41 jaar, helaas de supportersvereniging met onder andere het organiseren van busreizen naar uitwedstrijden van het 1e elftal en wordt geheel opgeheven.

COUNTDOWN 23: Nog 23 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Bas Paauwe, op nummer 23, “vierde huis, met die televisiemast”

COUNTDOWN 24: Nog 24 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Voetbalwedstrijd VV Ede – Militairen in 1981
 
Calluna XXIV verricht de aftrap, Erica VI kijkt toe

COUNTDOWN 25: Nog 25 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Een van de voorwaarden binnen de afspraken voor een sponsorcontract met de Westermeijer Groep is een naamsverandering. De vereniging verplicht zich de naam ‘Westermeijer’ te voeren op de shirts van het 1e en 2e elftal. en op de trainingspakken van deze teams en een andere voorwaarde is dat de naam van de vereniging gewijzigd moet worden in ‘Westermeijer Ede’. Op 25 november 1977 wordt het voorstel aangenomen na een reeks van buitengewone ledenvergaderingen. Vanaf 1 juli 1978 luidt de nieuwe clubnaam ‘Westermeijer Ede’.

COUNTDOWN 26: Nog 26 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Met 1 punt voorsprong wordt ‘Ede’ in het seizoen ’26/’27 kampioen tegen SCH. In de kampioenswedstrijd Ede-Rheden scoort Henk Jansen het doelpunt van zijn leven, een verschrikkelijk hard schot van 30 meter uit een voorzet die hij direct op zijn slof nam.

COUNTDOWN 27: Nog 27 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In 1927 fuseert V.v. Ede met TOVOL(Tot Oefening Van Onze Ledematen). De vereniging heeft ineens zoveel leden dat 2 speelvelden nodig zijn. Voor 3.000 gulden(1.400 Euro) wordt een stuk grond achter het toenmalig voetbalveld gekocht met een hypothecaire lening.

COUNTDOWN 28: Nog 28 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Laagst aantal tegendoelpunten in een seizoen van Ede/Victoria 1 = 28
 
Seizoen 2002/2003 een 2e plaats met een doelsaldo 42-28
Seizoen 2004/2005 een 1e plaats met een doelsaldo 79-28

COUNTDOWN 29: Nog 29 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Afrastering
Wanneer het de vereniging sportief gezien voor de wind gaat en daardoor de publieke belangstelling toeneemt, blijkt dat de afrastering rond de velden zo slecht is dat entree heffen eigenlijk geen zin heeft. De afrastering is zo slecht dat het mogelijk is om er onder door te kruipen of gebruik te maken van de vele gaten. Hoe kan de afrastering dusdanig verbeterd worden, zodat alle bezoekers entree betalen?
 
Omdat door de aankoop van de velden in 1927 de clubkas zo goed als leeg is, besluit het bestuur in arren moede maar een brief te schrijven aan de gemeente. Daarin vraagt de club of de gemeente de kosten, 1.750 gulden (800 euro) voor haar rekening wil nemen. Het College van Burgemeester en Wethouders wil dit verzoek niet inwilligen. In de raadsvergadering van 30 januari 1929 wordt het verzoek door de raad in behandeling genomen. Raadslid A. van der Deure is het wel met het standpunt van het College van B&W eens. Hij vindt ook dat de velden vooral op zondag gebruikt worden en dat dan de zondagsrust in het geding komt. Raadslid Poppe toont zich juist een fel voorstander om de kosten wel te dragen. Hij vindt juist dat de voetbalvereniging goed werk verricht. Ze houdt de jeugd van de straat en dat verdient alle waardering. Een voorstel van raadslid Fijlstra om de afrastering te plaatsen en de vereniging een jaarlijkse aflossing plus rente te laten betalen, wordt met tien tegen negen stemmen verworpen.
 
Enkele maanden later waagt het bestuur een nieuwe poging. Er is dan een aannemer gevonden die het karwei voor 1.200 gulden wil uitvoeren en bovendien geeft het bestuur de gemeente de garantie dat bij eventuele opheffing van de vereniging, het sportterrein aan de gemeente zal vervallen, inclusief de nog aanwezige hypothecaire lening van 3.000 gulden.
 
Het herziene verzoek aan de gemeente om de kosten voor haar rekening te nemen, wordt op vrijdag 19 april 1929 door de gemeenteraad behandeld. Het College van B&W handhaaft haar eerdere mening. Tijdens de raadsvergadering zijn er opnieuw voor- en tegenstanders. Raadslid Fijlstra kan nog steeds niet begrijpen waarom het eerdere verzoek afgewezen werd. De zondag kan toch niet de reden zijn! Raadslid Van der Voort meent juist dat de overheid de plicht heeft de zondagsrust zoveel t mogelijk te bevorderen. Uiteindelijk komt raadslid R. Dinger, notaris in Lunteren, met het verlossende voorstel. Hij stelt voor de voetbalvereniging geen cent te geven, maar het gevraagde bedrag als tweede hypotheek tegen t een rente van vier procent te verstrekken.
 
Natuurlijk zijn niet alle raadsleden het met dit voorstel eens. Toch wordt het in stemming gebracht en tegen de verwachting in wordt het voorstel met tien tegen acht stemmen aangenomen. Dankzij een goed voorstel van notaris Dinger kan de club dus toch een nieuwe afrastering plaatsen.

COUNTDOWN 30: Nog 30 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Bij de oprichting in 1920 ontbreken kleedkamers op het complex. Hier komt in 1930 verandering in. Het kleedkamer probleem wordt voor een groot deel opgeheven. Er mag gebruik worden gemaakt van het café naast de ingang van het terrein. Een win-win situatie want de klandizie neemt toe. Halverwege de jaren ’30 worden er dan eindelijk kleedkamers gebouwd buiten het café.

COUNTDOWN 31: Nog 31 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Een krantenkop op 31 januari in 1962 luidde:

Ede wint (2-1), maar CHRC dient protest in.

Ook toen al de discussies over hands.

COUNTDOWN 32: Nog 32 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Dat de jeugd de toekomst heeft kunnen we zien aan onze huidige jeugdteams en dat begrepen ze ook in 1932. In die zomer werd de jeugdafdeling opgericht van V.v Ede.

Via de lokale pers werd de aankondiging gedaan en de eerste jonge voetballers meldden zich al snel aan. De jongens van een behoorlijk spelend team van de OBS in Ede-Zuid worden allemaal lid.

COUNTDOWN 33: Nog 33 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

33 met een streepje er tussen 3-3! Zomaar een uitslag op een van de handgeschreven staatjes met de uitslagen van de competities van seizoenen 61/62, 62/63, 63/64 en een onbekend seizoen.

COUNTDOWN 34: Nog 34 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Op 3 juni in 1934 scoort de 18-jarige Willy Zittersteijn alle doelpunten in de beslissende promotiewedstrijd uit tegen TVV in Zevenaar. De 4-3 winst betekend promotie naar de 3e klasse 💪🥇.

De spelersgroep dat seizoen: B. Abbing, Jan van Bemmel, Wim Beuker, Caelen, Evert van de Craats, Tini Frouws, Henk Gaasbeek, Jan Hardenbol (aanvoerder), H. Helgers, Van Hulst, Jan Jansen, Gep Navest, Wim de Nijs, Ton Pannekoek, Wim van Rooij, Sander Scherrenburg. Snelders. Bas de Vos, Marinus Werkman, Jan Werkman en Willy Zittersteijn.

COUNTDOWN 35: Nog 35 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Dit jaar zou Ede/Victoria voor de 35e keer het schoolvoetbaltoernooi organiseren. Helaas kan dit door de corona uitbraak dit jaar niet door gaan.

EdeStad Schoolvoetbaltoernooi

COUNTDOWN 36: Nog 36 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In 1936 geeft Jan Plooij de voorzittershamer over aan Piet Dekker (foto). De andere leden van het bestuur secr. Bertus Barten, penn. Kan Klok en 4 comm. Johan Plooij, Cees Gans, J.P. Slijkhuis en Jan Hardenbol.

COUNTDOWN 37: Nog 37 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In het seizoen 1937/1938 verzorgt de Engelsman Jackson éénmaal per week de training bij “Ede”. Voor meerdere keren was simpelweg geen geld beschikbaar.

COUNTDOWN 38: Nog 38 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

38 jaar geleden in 1982 werd een van de jeugdteams gesponsord door een opvallende sponsor: Amnesty International. De naam prijkte op het shirt van het jeugdteam van Johan Lens.

COUNTDOWN 39: Nog 39 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

De 3e klasse in het seizoen 2005/2006 was, na een 1e plaats en promotie, net iets te hoog gegrepen en V.v. Ede/Victoria behaalde een 12e plaats met een negatief doelsaldo van -39.

COUNTDOWN 40: Nog 40 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Elke zaterdag moeten alle wedstrijdtenues weer schoongewassen worden in een 40 graden was.

COUNTDOWN 41: Nog 41 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Op initiatief van doelman Jan Jansen (doelman 1934) speelt het het eerste elftal in 1941 tegen het kampioenselftal van 1934. Dit is een van de weinige verenigingsactiviteiten tijdens de oorlogsjaren.

COUNTDOWN 42: Nog 42 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Al 34 jaar organiseert Ede/Victoria het schoolvoetbaltoernooi. Dit jaar zou de 35e keer zijn maar dit is ivm de COVID-19 uitbraak voorlopig uitgesteld. Mocht het toernooi toch door gaan dan staan 42 meiden teams in het speelschema.

COUNTDOWN 43: Nog 43 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Enkele sponsoren van net na de oorlog waaronder ‘t Clubhuis op de Sportlaan 43 bij het Sportpark van V.v Ede.

COUNTDOWN 44: Nog 44 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Eén van de mensen die veel voor V.v Ede heeft betekend in de Tweede Wereldoorlog is Van de Brink. Hij is politieagent en geldt in die tijd als één van de grootste en meest fanatieke supporters. Altijd is hij met zijn herdershond langs de lijn te vinden als er gevoetbald wordt. De leden van ‘Ede’ hebben bij hem soms wel een streepje voor. Wanneer je ‘s avonds zonder licht rondfietste en hij hield je aan, keek hij eerst of hij met een lid van de voetbalclub te maken had. Was dat het geval dan mocht je, wel met een waarschuwing, toch doorfietsen. Van de Brink komt bij het bombardement op Ede op 17 september 1944 om het leven. Een groot verlies voor de vereniging!

COUNTDOWN 45: Nog 45 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Het verenigingsleven ligt gedurende WOII zo goed als stil en door het einde hiervan in 1945 kan er weer gevoetbald gaan worden. Met veel enthousiasme wordt de club na de bevrijding weer opgebouwd. Dit is hard nodig want van de accommodatie is door de oorlog en de sloop door de Duitsers weinig over gebleven.

COUNTDOWN 46: Nog 46 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Door de goede prestaties in het seizoen 45/46 wordt de supportersvereniging opgericht in café ‘Klinkenberg’ aan de Parkweg door Sander Scherrenburg en Bob Plooij. In 1988 werd deze weer opgeheven door het gebrek aan bestuurders.

COUNTDOWN 47: Nog 47 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Sinds de fusie in 2002 heeft Ede/Victoria 3 keer gespeeld in District West. In het seizoen 2017-2018 werd het hoogst aantal punten behaald in dit district.
 
47 punten, met 14 keer winst, 5 keer gelijk en 5 keer verlies

COUNTDOWN 48: Nog 48 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In 1948 een tribune met twee gezichten. In een voorjaarsstorm werd de bovenbouw van de tribune vernield. In de zomermaanden werd hard gewerkt om de tribune weer in volle glorie te herstellen.
 

COUNTDOWN 49: Nog 49 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

1949 V.v. Ede 2
Staand v.l.n.r.: G.Mulder, Henk WIldekamp, Dick Ruisch, Karl Blom, Jaap Gans, W. Jongsma en Chris Gans
Gehurkt v.l.n.r.: Berend van Putten, Co van de Bos, Hamp Demoed, dirk van de Broek en J.Jas

COUNTDOWN 50: Nog 50 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Draagt u onze club een warm hart toe? Word dan lid van de Club van 50!! Voor 50 Euro krijgt u een eervolle vermelding op ons Club van 50 bord in de kantine!! Aanmelden kan via info@ede-victoria.nl of in de kantine bij de bar.

COUNTDOWN 51: Nog 51 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In 1969, 51 jaar geleden, werd voor het eerst binnen de club een damesvoetbalelftal opgericht

COUNTDOWN 52: Nog 52 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Wij zijn te vinden op de volgende coördinaten: 52°00’54.4″N 5°40’08.6″E

COUNTDOWN 53: Nog 53 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Met 53 punten in het seizoen 2004/2005 werd het kampioenschap in de 4e klasse gevierd 🏆💪

COUNTDOWN 54: Nog 54 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In de eerste 6 seizoenen van V.v. Ede/Victoria werd in 134 wedstrijden 54 keer verloren.

COUNTDOWN 55: Nog 55 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Op 1 juli 1988 stopt Bram Andeweg, na 55 jaar, met zijn activiteiten voor ‘Ede’. Als jarenlang bestuurslid en redacteur van ‘Voetbalvoer’ heeft hij zijn sporen verdiend.

COUNTDOWN 56: Nog 56 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

in 1956 wordt voor het eerst een veteranenelftal opgericht. Minimum leeftijd is 30 jaar. In het eerste seizoen worden zij gelijk kampioen 🏆💪

COUNTDOWN 57: Nog 57 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In het seizoen 2003-2004 werd door Ede/victoria1 57 keer gescoord. In dat seizoen werden zij 3e in de 4e klasse.

COUNTDOWN 58: Nog 58 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Oud Ede/victoria1 speler Peter van der Horst scoorde 58 keer van 2002-2012

COUNTDOWN 59: Nog 59 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In 1959 was Bas Paauwe de coach, hij was 731 dagen coach van Vv Ede

COUNTDOWN 60: Nog 60 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

De reguliere speeltijd voor onze jongens en meiden van de JO13-1 en de JO12-1 is 60 minuten (2×30 min bij de JO13 en 4×15 min bij de JO12)

COUNTDOWN 61: Nog 61 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Het eerste elftal van 1961/1962

COUNTDOWN 62: Nog 62 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Jan Roseboom verlaat vv Ede in 1962 en keert na een aantal jaar weer terug om vervolgens in 1970 helemaal te stoppen.

COUNTDOWN 63: Nog 63 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Ede/Victoria organiseert ook dit jaar weer het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi, dit jaar met 63 jongens teams

https://www.edestadschoolvoetbaltoernooi.nl/

COUNTDOWN 64: Nog 64 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In 1964 stoppen de fam. Matser en fam. Oostendijk met het beheer van de kantine

COUNTDOWN 65: Nog 65 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In 1965 speelt Jan Roseboom zijn 350ste wedstrijd tegen tsv Theole uit Tiel

COUNTDOWN 66: Nog 66 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Johan Cruijff maakte in 1966 zijn debuut bij het Nederlands elftal. Jaren later verschenen de mannen van Victoria Vesta in een geheel nieuw Cruijff sporttenue en wonnen direct met 3-1 van PGEM 💪!

COUNTDOWN 67: Nog 67 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

De eerste twee cijfers van onze postcode 67
Sportparkweg 8, 6717 LD Ede

COUNTDOWN 68: Nog 68 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Seizoen 1968 wordt gestart met 5 senioren en 9 jeugdteams. Bij het eerste komen gemiddeld ongeveer 2500 toeschouwers kijken 👀

COUNTDOWN 69: Nog 69 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Op 25 november 2019 scoort Geoffrey van de Kamp de openingstreffer in de 69e minuut uit tegen Harskamp.

COUNTDOWN 70: Nog 70 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

De reguliere speeltijd voor onze jongens van de JO15-1 en de JO15-2 is 70 minuten (2×35 min)

COUNTDOWN 71: Nog 71 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Ede/victoria1 speelt deze competitie het verst weg tegen SV Almen waarvoor op zaterdag 25 april 71 kilometers afgelegd moeten worden.

COUNTDOWN 72: Nog 72 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

1972 was het laatste jaar dat Dick Schoenaker voor V.V. Ede uitkwam in 1973 ging hij naar de professionals van Wageningen

COUNTDOWN 73: Nog 73 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

De jeugdvoetbalkalender: De gehele jeugdafdeling met jeugdcommisie en jeugdleiders wensen U een voorspoedig 1973

COUNTDOWN 74: Nog 74 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Promotie van V.V Ede naar de hoofdklasse in 1974 🏆

COUNTDOWN 75: Nog 75 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Sportclub Victoria werd oorspronkelijk opgericht op 2 april 1975 onder de naam Victoria Vesta. De voetbalvereniging dankte haar naam aan de verzekeringsmaatschappij Victoria Vesta, die in Ede gehuisvest was.

COUNTDOWN 76: Nog 76 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Martin Rozeboom en Geoffrey vd Kamp staan beide op 76 doelpunten in de “Topscorer Allertijden” lijst van VoetbalNederland

COUNTDOWN 77: Nog 77 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

77 jaar geleden tijdens de tweede wereldoorlog werd er ook voetbal gespeeld. Een 1e plaats in de derde klasse F in 1943.

COUNTDOWN 78: Nog 78 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Dick Schoenaker, oud speler van vv Ede, maakte in 1978 deel uit van de selectie van het “andere oranje” op het WK in Argentinië.

COUNTDOWN 79: Nog 79 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In de eerste 2 seizoenen van V.v. Ede/Victoria behaalde de club totaal 7️⃣9️⃣ punten. Dit met een 2e en 3e plaats in de competities.

COUNTDOWN 80: Nog 80 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Met 80 op de teller brengt onze clubsecretaris Renate Schimmel de mannen van Ede/victoria1 naar de uitwedstrijden 🚌

COUNTDOWN 81: Nog 81 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

De selectie van 1981/1982

COUNTDOWN 82: Nog 82 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In 1982 speelde V.V. Ede in de 2e klasse competitie A en promoveerde de club, met het kampioenschap, naar de 1e klasse 🏆

COUNTDOWN 83: Nog 83 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In mei 1983 werd besloten dat de voetbalvereniging (Victoria Vesta) losgekoppeld werd van de verzekeringsmaatschappij en vervolgens door zou gaan onder de naam sc Victoria’83.

COUNTDOWN 84: Nog 84 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Een commissie van “goede diensten” zorgt er voor dat er een 10 koppig bestuur is in 1984

COUNTDOWN 85: Nog 85 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In 1985 kon helaas de degradatie uit de 1e klasse niet worden voorkomen

COUNTDOWN 86: Nog 86 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

1986 was het laatste jaar in de clubhistorie waarbij het eerste team uitkwam in de 2e klasse!

COUNTDOWN 87: Nog 87 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In 1987 verhuisde sc Victoria’83, van het complex aan de Hoefweg, naar het destijds nieuwe sportpark De Hoekelumse Eng.

COUNTDOWN 88: Nog 88 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

In 1988 wordt het dames team van V.v. Ede/Victoria kampioen 🏆

COUNTDOWN 89: Nog 89 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙

Zet 89 karakters achter elkaar en je hebt onze senioren teams: Ede/Victoria1, Ede/Victoria2, Ede/Victoria3, Ede/Victoria4, Ede/Victoria5, Ede/VictoriaG1

COUNTDOWN 90: Nog 90 dagen naar ons 💯 jarig jubileum🧡💙.

In 1990, na degradatie uit de derde klasse, werd Vv Ede 8ste in de vierde klasse.

COUNTDOWN 91: Nog 91 dagen naar ons 100 jarig jubileum🧡💙.

Voorzitter in 1991 van Voetbalvereniging Ede was J.Nomden

COUNTDOWN 92: Nog 92 dagen naar ons 100 jarig jubileum🧡💙.

Morgen de Sportparkderby op de Hoekelumse Eng. Voor onze buren van Fortissimo is dat 189,92 meter lopen!

COUNTDOWN 93: Nog 93 dagen naar ons 100 jarig jubileum🧡💙.

93 jaar geleden werd vv Ede voor de allereerste keer kampioen sinds de oprichting dit was in het seizoen 1926/27🏆

COUNTDOWN 94: Nog 94 dagen naar ons 100 jarig jubileum🧡💙.

Negen bladeren aan de lauwerkrans aan elke kant en vier punten op de kroon maakt samen 9 en 4. Met trots presenteren wij ons 100 jarig jubileum logo!!

COUNTDOWN 95: Nog 95 dagen naar ons 100 jarig jubileum🧡💙.

Op 25 juli 1995 komt PSV in het kader van het 20-jarig bestaan van sc Victoria’83 (Opgericht als Victoria Vesta) op bezoek op De Hoekelumse Eng. Trainer Bobbie Robson van PSV is lovend over de organisatie. Geen wonder dat PSV op 22 augustus van dat jaar nogmaals op bezoek komt.

COUNTDOWN 96: Nog 96 dagen naar ons 100 jarig jubileum🧡💙.

96 jaar geleden kampioen van de eerste klasse Gelderse voetbal bond 🏆

COUNTDOWN 97: Nog 97 dagen naar ons 100 jarig jubileum🧡💙.

FC Jeugd, onze buren van nu waren al eerder onze buren. Per 1 augustus 1997 deelden VV Ede en FC Jeugd Sportpark Oranje aan de Oude Kerkweg.

COUNTDOWN 98: Nog 98 dagen naar ons 100 jarig jubileum🧡💙.

98=Het huidig aantal jeugdleden uitkomend in de 2e, 3e, 4e en 5e klasse 💪

COUNTDOWN 99: Nog 99 dagen naar ons 100 jarig jubileum🧡💙.

In het jaar ’99 wordt voor het eerst gesproken over een eventuele fusie tussen sc Victoria’83 en voetbalvereniging Ede.

COUNTDOWN: Nog 100 dagen naar ons 100 jarig jubileum 🧡💙!!

https://ede-victoria.nl/informatie/geschiedenis/

https://www.facebook.com/events/589787735136617/

Accommodatie

Ede/Victoria

Sportparkweg 8

6717 LD Ede

Tel. 0318-621431

Mail: info@ede-victoria.nl

Internet: www.ede-victoria.nl


Klik hier voor de routebeschrijving

Correspondentieadres

vv Ede/Victoria

Postbus 4186

6710 ED Ede


Contact over de site

info@ede-victoria.nl

Volg Ede/Victoria