Oefenwedstrijd

DONDERDAG 22 AUGUSTUS 2019 – 20:00 u.
VV EDE/VICTORIA 1 VS DE PAASBERG 1

Hoofdsponsor

Ede/Victoria opent derby tegen Harskamp ijzersterk

HARSKAMP Vierdeklasser Harskamp onderging tegen Ede/Victoria een oorwassing. Na afloop stond een 0-6 score op het wedstrijdformulier.

,,We kwamen overal net iets te laat. Bij de 0-1 wordt matig uitverdedigd. De 0-3 na een zeker onterechte strafschop was volgens mij het breekpunt”, keek de 17-jarige Harskamper Tom Hol terug.

TEVREDEN Bij Ede/Victoria noteerde doelpuntenmaker Rameau Heerebout tevreden de drie punten. Maar de routinier zag bij zijn ploeg nog wel enige verbeterpunten.

,,Of het een terechte zege was lijdt geen twijfel. Maar in de eerste helft laat Ede/Victoria, en ook ik, veel kansen liggen. Je moet niet met 0-1 maar met zeker 0-5 gaan rusten. De oorzaak was in mijn ogen het te lage tempo waarin wij de bal rond wilden spelen.”

Het werd vanaf het begin een wedstrijd tussen de jongens en de mannen. De jongens (Harskamp) probeerden een doelpunt te voorkomen en kwamen er sporadisch uit. De mannen (Ede/Victoria) dachten er bij tijd en wijle te gemakkelijk over. Maar lieten via technische hoogstandjes wel zien dat de Edenaren titelkandidaat willen zijn.

,,Ik wil in mij laatste jaar als speler bij Ede/Victoria zeker voor de titel gaan. Er staat een goede spelersgroep met een trainer (Erdinç Kadioglu, red) die weet wat hij wil. Het is nu of nooit. Wie ik als concurrenten zie. Zonder alle ploegen goed te kennen Stroe en wellicht Fortissimo en GVC”, ging Heerebout verder.

Nadat de Ede/Victoria wat kansjes had laten liggen leek hij in de vierde minuut de 0-1 te gaan scoren.

,,Maar het was net niet. Ik baalde best wel een beetje. Maar de thuisclub verdedigde zo slecht uit dat ik dertig seconden later wel wist te scoren”, glunderde doelpuntenmaker Rameau Heerebout.

VERDEDIGEN ,,De afspraak was snel uit te verdedigen en de bal bij de spitsen te leggen. Ik begreep dat onze verdedigers niemand vrij zagen staan. Er ontstond twijfel bij de defensie. Het zag er niet best uit”, had Tom Hol van afstand gezien.

Wel ontstond in de eerste helft een spelletje waarbij Ede/Victoria meer balbezit had, maar de mogelijkheden via de goed spelende Mohammed Messaoui, Rameau Heerebout en Emre Ates niet verzilverde. De laatste had pech dat een mooie vrije trap via de lat het veld weer instoot.

,,Je zag dat de gasten wat meer routine in huis hadden. Soms werden we verrast door de snelheid waarmee Ede/Victoria het spel hervatte. Maar op slag van rust had Mike van de Krol met iets meer geluk ook de 1-1 kunnen scoren. Die doelman (Sinan Bagci, red) redde knap”, sipte Hol.

In de rust wees de Ede/Victoria trainer zijn manschappen op dit moment. Er werd meer geconcentreerd gespeeld en hoewel Harskamp dapper tegen stribbelde werd het toch 0-2.

Na zeven minuten spelen kreeg Harskamp een dubbele straf te verwerken. Een zo op het oog fair duel tussen Michael van de Lagemaat en Edenaar Cihan Ates werd door scheidsrechter Langendonk met geel en een vrije trap bestraf.

STRAFSCHOP ,, Ongelooflijk wat er gebeurde. Onze verdediging was volkomen verrast. De bal valt in het vijf meter gebied en hij (Mohammed Messaoui, red) 0-2 kan scoren. Twee minuten later krijgen we om onduidelijke redenen een strafschop tegen. Rudy van den Brink zou Yakup Ozasik naar de grond hebben getrokken. Het leek mij een volkomen correcte sliding”, baalde Hol.

En gelijk had hij, daar waren vriend en vijand het snel over eens. Maar het belette Yakup Ozasik niet de 0-3 te scoren.

Het Harskampse verzet was gebroken en er werd over en weer druk gewisseld door de trainers Bob Jansen (Harskamp) en Erdinç Kadioglu,

WISSELS ,,Waarom ik eruit moest. Eerlijk gezegd geen idee, maar dat zal de trainer vast nog wel uitleggen”, liet de zeker niet slecht spelende Harskamper weten.

,,Bij mij was er overleg met de trainer. Ik wil eigenlijk, ondanks lichte blessures altijd negentig minuten spelen. Maar dan denk je even na over de vraag van de trainer of je het volhoudt. Hij had gelijk. Er komen nog vele belangrijke wedstrijden aan. Zaterdag al een topper op eigen veld tegen Stroe. Dan wil ik er weer staan, en laten we eerlijk zijn. Ede/Victoria heeft een goede selectie. Een wissel is echt geen verzwakking”, sloot Heerebout af.

De beide gewisselde spelers zagen dat Yahya Hotak, Yakup Ozasik en Zakaria Al Kubhe Belhaje de eindstand op 0-6 bepaalden.

Zaterdag ontvangt Ede/Victoria het sterke Stroe.

Harskamp gaat op bezoek bij EMM (Randwijk), een ploeg die nog niet in actie kwam.

Bron: Ede/Victoria opent derby tegen Harskamp ijzersterk | Ede Stad

Door: Eip Janssen

Foto: EdeStad

Accommodatie

Ede/Victoria

Sportparkweg 8

6717 LD Ede

Tel. 0318-621431

Mail: info@ede-victoria.nl

Internet: www.ede-victoria.nl


Klik hier voor de routebeschrijving

Correspondentieadres

vv Ede/Victoria

Postbus 4186

6710 ED Ede


Contact over de site

info@ede-victoria.nl

Volg Ede/Victoria