HELAAS GEEN COMPETITIEVOETBAL DOOR CORONA (COVID-19) MAATREGELEN

Hoofdsponsoren

Lef Ede/Victoria wordt tegen Fortissimo beloond

EDE Ede/Victoria speelt de meeste wedstrijden al enige tijd in een gedurfde 3-5-2 opstelling. Die lef werd in de derby tegen Fortissimo beloond. Omdat ook op de juiste momenten het niet tegenzat, werd de koploper met een 3-2 nederlaag naar het 189.92 meter verder gelegen huis gestuurd.

,,Wij spelen al een tijdje in een 3-5-2 formatie. Dat is begonnen toen ik vanwege een blessure er even niet bij was”, begint Dick Hoefakker. ,,Wij hebben het er nog even over gehad tegen de gevaarlijke voorhoede van Fortissimo met vier man achterin te spelen. Maar het besloten niet te doen. De bedoeling was druk vooruit te zetten.”

,, Zelf proberen Geoffrey van de Kamp aan te spelen. En vervolgens met ons middenveld aan te sluiten. Daarnaast Fortissimo te dwingen met lange ballen te spelen. Ik denk dat de gekozen tactiek goed is uitgevallen, hoewel we hier en daar op het juiste moment geluk hadden.”

Uit een paar van die lange ballen, kreeg Fortissimo in eerste instantie ook haar kansjes. Een vrije trap van Ruud Schuurman, een wild schot van Roy Bijsterveld en een geblokte poging van Dani Tanalepy. Stefan Geressen zag zijn schot op de kruising uiteenspatten.

[BINGO] De eerste echte kans van Ede/Victoria betekende direct bingo. ,,Mo (Mohamed Saoud) legde de bal goed terug. Ik kreeg de tijd de bal in de hoek te schieten”, beschreef Hoefakker de 1-0.

De veertiger had ook een groot aandeel in het tweede doelpunt van Ede/Victoria. ,,Ik werd aan mijn arm getrokken (Dani Tanalepy). In mijn ogen een zuivere strafschop.” Geoffrey van de Kamp schoot de pingel midden door het doel.

Kort daarna ging de bal weer op de stip. Nu aan de andere kant. Doelman Noah Suitela maakte een overtreding op Lars Haalboom. Dat was een klusje voor topscorer Anass el Hassnaoui. Die zag even later een inzet miraculeus door Suitela uit het doel worden gehaald. Ook werd een kopbal door Amar Sieuwram van de lijn gehaald.

[3-1] Waar de 2-2 in de lucht hing, viel op slag van rust de 3-1. ,,Het was een vrije bal van een meter of dertig. Zeker met de straffe wind te ver om ineens op doel te schieten. Er gebeurde waar ik op hoogte. Ik schoot de bal hard in de zestien meter. Uit de kluts kwam de bal bij Martin Rozeboom. Die bleef gelukkig koel.”

Waar Ede/Victoria met drie uit drie de eerste vijfenveertig minuten uiterst effectief was, bleek het daarna ook kansen te kunnen missen. Ondermeer Hoefakker zelf. ,,Ik had die kans moeten maken. Maar ik kom niet zo vaak meer in het strafschop gebied van de tegenstander. Ik moet er nog even wennen”, lachte de middenvelder.

Fortissimo begon steeds meer te drukken. De ingevallen Arvin van Beek mikte op de binnenkant van de paal, nadat Ede/Victoria tevergeefs reclameerde over een handsbal. Trainer Paul Bremer besloot ook laatste man Ruud Schuurman naar voren te dirigeren. Dezelfde Schuurman maakte tien minuten voor tijd de 3-2.

[MOEILIJK] De moe gestreden Hoefakker was net gewisseld. ,,Wij hadden het nog even moeilijk. Dat kwam ook omdat we uit de counters via Geoffrey van de Kamp en Iliass el Aarrass verzuimd hadden de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk weet je de voorsprong vast te houden. Eerlijk is eerlijk: Fortissimo was de betere ploeg. Is volgens mij ook de beste ploeg van deze klasse. Ik hoop ook dat ze promoveren. Vandaag hadden wij het geluk op het juiste moment aan onze zijde.”

,,Ik merkte al een paar weken dat de derby hier enorm leefde. De vreugde is groot dat we gewonnen hebben. Van de laatste zes wedstrijden er vijf gewonnen. We wisten dat we eerst aan elkaar moesten wennen. Nu zie je dat we steeds meer op elkaar ingespeeld raken”, weet Hoefakker. ,,Wij staan nu ook goed voor de tweede periode. Maar in de derde klasse hebben we nu nog niets te zoeken.”

Na bijna een leven lang Blauw Geel, voelt Hofakker zich thuis op de Hoekelumse Eng. ,,Het is Blauw Geel in het klein. Ik vind het enorm leuk. Of ik er nog een jaartje aan vast plak, weet ik niet. Marcel van der Hoop heeft mij gevraagd weer wat voor Blauw Geel te gaan doen. Nee, niet in mijn oude rol als assistent. Welke rol dan wel, weet ik nog niet. Maar ik ben er nog niet uit wat ik ga doen. Dat is voor later. Nu genieten van de 3-2 overwinning.”

[AFSPRAKEN] ,,Wij wisten dat Ede/Victoria met 3-5-2 ging spelen. Maar veel spelers gingen hun eigen dingetje doen, in plaats van de afspraken na te komen”, reageerde Paul Bremer. ,,Zij speelden naar vermogen en hebben het meer dan goed gedaan. Ik wil niets afdingen op hun prestatie. Wij stelden daar te weinig tegenover. Het was ook een wedstrijd waarin alles tegenzat. Na de 3-2 hoopte ik dat toch nog goed zou komen. Maar de vele gele kaarten en vrije trappen zorgden dat het tempo er uit ging.”

Na het gelijke spel van vorige week, en nu de nederlaag, is het verschil met SDS’55 nog maar een punt. ,,Wij moeten even pas op de plaats maken. Dat is niet anders. Maar er geen enkel reden tot paniek”, besluit Paul Bremer.

Door Wim van Kessel

Bron: Lef Ede/Victoria wordt tegen Fortissimo beloond
Foto: Theo Beumer

Accommodatie

Ede/Victoria

Sportparkweg 8

6717 LD Ede

Tel. 0318-621431

Mail: info@ede-victoria.nl

Internet: www.ede-victoria.nl


Klik hier voor de routebeschrijving

Correspondentieadres

vv Ede/Victoria

Postbus 4186

6710 ED Ede


Contact over de site

info@ede-victoria.nl

Volg Ede/Victoria