HELAAS GEEN COMPETITIEVOETBAL DOOR CORONA (COVID-19) MAATREGELEN

Hoofdsponsoren

Operation Market Garden – Airborne

Dit jaar anders dan anders, maar net als vorig jaar staan we bij Ede/Victoria wederom stil bij Operation Market Garden. Waar vorig jaar stilgestaan werd bij 75 jaar Operation Market Garden door meer dan 100 duizend bezoekers op de Ginkelse Hei zijn dit jaar de Airborne herdenkingen helaas niet toegankelijk voor bezoekers. De luchtlandingen en publieksactiviteiten gaan vandaag niet door maar wel is de besloten herdenking vanmorgen van 10:45 uur tot 12:15 uur live te volgen via de televisie en social media kanalen van Omroep Gelderland.

In de tweede wereldoorlog wordt bij het begin van de operatie de vereniging direct getroffen. Een van de mensen die veel voor de vereniging heeft betekend in de Tweede Wereldoorlog is Van de Brink. Hij is politieagent en geldt in die tijd als één van de grootste en meest fanatieke supporters. Altijd is hij met zijn herdershond langs de lijn te vinden als er gevoetbald wordt. De leden van ‘Ede’ hebben bij hem soms wel een streepje voor. Wanneer je ‘s avonds zonder licht rondfietste en hij hield je aan, keek hij eerst of hij met een lid van de voetbalclub te maken had. Was dat het geval dan mocht je, wel met een waarschuwing, toch doorfietsen. Van de Brink komt bij het bombardement op Ede op 17 september 1944 om het leven. Een groot verlies voor de vereniging!

Vanmiddag om 15:00 uur, bij de seizoensopener, de “Hoekelumse Eng” derby, tegen Fortissimo zal onze ‘captain’ weer met met een herdenkingsband spelen. De band is een verwijzing naar de zogeheten ‘Orde Dienst-band’ uit de Tweede Wereldoorlog. Deze armbanden werden tijdens de bevrijding in 1945 uitgedeeld aan verzetsstrijders. Zodat zij herkenbaar waren als personen van orde. Daarnaast was het een teken van erkenning en eerbied aan hen die zich tijdens de oorlog ingezet hebben voor vrijheid.

Lest we forget Blauw hartRood hart!!

Accommodatie

Ede/Victoria

Sportparkweg 8

6717 LD Ede

Tel. 0318-621431

Mail: info@ede-victoria.nl

Internet: www.ede-victoria.nl


Klik hier voor de routebeschrijving

Correspondentieadres

vv Ede/Victoria

Postbus 4186

6710 ED Ede


Contact over de site

info@ede-victoria.nl

Volg Ede/Victoria