Speelronde 2

ZATERDAG 26SEPTEMBER 2020 – 14.30 u.
Achterveld SV 🔁 EDE/VICTORIA

 

 

Competitieopening:
De Hoekelumse Eng Derby

EDE/VICTORIA 🔁 FORTISSIMO
ZATERDAG 19 SEPTEMBER 2020 – 15.00 u.

 

 

Hoofdsponsor

Strafschop in extra tijd beslist derby Ede/Victoria tegen Harskamp

EDE Waar het in de competitie opening nog een afgetekende 0-6 overwinning werd voor Ede/Victoria, was de return in Ede veel spannender. Pas in extra tijd bracht een benutte strafschop de winst weer bij de Edenaren: 3-2.

Harskamp kwam al snel op 0-1. ,,Een vrije trap vanaf de zijkant werd verlengd. Vervolgens kon een speler (Benno Jansen) het afronden. Wij kwamen direct met een antwoord. Een poging van Yahya Hotak strandde op de onderkant van de lat. Illias Jafoufi onderschepte later een bal, en maakte met een individuele actie de gelijkmaker. Dat was de ruststand omdat een zuiver doelpunt van Mohammed Messaoui vanwege buitenspel werd afgekeurd”, baalde Kadioglu.

,,In de tweede helft heb ik Zakaria Al Kubhe Belhaj naar voren geschoven. Dat was een goede zet. Hij maakte de 2-1. Een mooi doelpunt van Harskamp (Andy Waaijenberg) betekende de gelijkmaker: 2-2. Daarna ging aan beide kanten alle remmen los. Beide teams gingen op zoek naar de zege. Daarbij de complimenten voor de keeper van Harskamp (Guido de Geit). Die haalde er een aantal ballen goed uit.”

,,In de laatste aanval van de wedstrijd kregen wij na een overtreding op Yayha Hotak een terechte strafschop. Mohammed Messaoui maakte geen fout. Al met al een meer dan verdiende overwinning”, oordeelde Erdinç Kadioglu, die oud gediende Mohammed Hamdaoui ook nog liet invallen.

Collega Bob Jansen had de wedstrijd vanuit Harskamp perspectief anders beoordeeld. ,,Harskamp heeft goed gespeeld. Ik had de ploeg opdracht gegeven ‘druk’ te zetten. Dit ondanks de afwezigheid van spelers als Jasper Jansen en Lars van Wikselaar. Daar had Ede/Victoria denk ik niet op gerekend. De 3-2 nederlaag was onverdiend.”

Jansen had in de eerste helft Ede/Victoria nauwelijks kansen zien creëren en Benno Jansen en Luc Riezebos nog twee goede kansen zien laten liggen. Na de 2-2 hadden Joëll Hendriks en weer Benno Jansen de 2-3 op de schoen.

,,Ver in blessuretijd werd de bal bij Harskamp verspeeld. Via een sliding werd geprobeerd de zaak te herstellen. De spits van Ede/Victoria liet zich slim in het strafschopgebied vallen. De terechte strafschop betekende de 3-2 nederlaag. Dat was bitter. Ik denk dat beide ploegen met de 2-2 hadden kunnen leven.’

 

Bron: Strafschop in extra tijd beslist derby Ede/Victoria tegen Harskamp | Ede Stad

Foto’s: Theo Beumer

Accommodatie

Ede/Victoria

Sportparkweg 8

6717 LD Ede

Tel. 0318-621431

Mail: info@ede-victoria.nl

Internet: www.ede-victoria.nl


Klik hier voor de routebeschrijving

Correspondentieadres

vv Ede/Victoria

Postbus 4186

6710 ED Ede


Contact over de site

info@ede-victoria.nl

Volg Ede/Victoria