Oefenwedstrijd

DONDERDAG 22 AUGUSTUS 2019 – 20:00 u.
VV EDE/VICTORIA 1 VS DE PAASBERG 1

Hoofdsponsor

Van Gent Finaleweken: Effectief Fortissimo slaat toe in derby

EDE Ede/Victoria speler Mohammed Hamdaoui beklaagde zich na afloop over het fluiten van de Harderwijkse scheidsrechter Cahit Celen. Maar was ook zo eerlijk te erkennen dat de 6-1 winst van Fortissimo verdiend was.

De oudste maar zeker niet slechtste man op sportpark Hoekelumse Eng had het gelijk wel een beetje aan zijn zijde. Maar moest ook constateren dat de thuisclub niet alleen dodelijk effectief was maar ook veel fitter.

Een paar meter verder stond Fortissimo doelman Luciano van Ommeren geduldig op zijn beurt te wachten. Hij hoorde hoe de Ede/Victoria speler hem complimenteerde met een paar reddingen. De ‘Onana’ van Fortissimo was er zichtbaar verguld mee.

GEEN DERBY SFEER ,,Ik heb niet veel te doen gehad. Maar mijn redding bij 3-1 op een doelpoging van Ede/Victoria speler Bryan Voois gaf mij wel een boost. Ik bleef naar hem kijken en zag wat hij van plan was. Het was een honderd procent kans en als zij op 3-2 komen weet je het maar nooit”, aldus de jeugdige 22-jarige Van Ommeren.

De aantrekkelijke affiche in de vierde klasse, aangekondigd als de derby van sportpark Hoekelumse Eng werd nooit echt ingevuld.

,,Bij ons speelde het derby gevoel echt niet. Ik denk dat er hooguit twee spelers (Brian Voois en mijzelf, Red.) dat gevoel hadden. Voor de overige spelers uit het Arnhemse is het gewoon een van de wedstrijden die gespeeld moeten worden”, meende routinier ‘Mo’ Hamdaoui.

Hij telt de wedstrijden in deze competitie af.

,,Nog vijf wedstrijden en misschien nacompetitie. Dan zit het er echt op. Waarom ik mij nog beschikbaar stel? Ik ben een echte clubman. Op het moment dat onze trainer Erdinç Kadioglu en het bestuur een beroep op mij doen sta ik er. Ik wil niet op mijn geweten hebben dat Ede/Victoria geen elftal op de been kan brengen. Ik speelde recreatief in een vriendenelftal, maar dat moet maar even wijken”, ging Ede/Victoria’s oudste speler verder.

Luciano van Ommeren vond juist wel dat de derby sfeer bij zijn elftal leefde.

,,Daar werd al weken naartoe geleefd. De voorbereiding en instelling was perfect. Ook wisten we dat alleen winst voor ons telde. Of dat nu via de periode gaat of via de eindrangschikking maakt mij niet uit. Of Fortissimo wat in de derde klasse te zoeken heeft? Zeker wel. Dit jeugdige elftal met spelers tussen de 15 en 22 jaar heeft echt toekomst”, ging de doelman verder.

De 1-1 stond binnen twintig minuten op het scorebord. En beide doelpunten waren blunders bij het uitverdedigen. Hoewel beide spelers daar anders over dachten.

,,De 0-1 voor ons was een mooi uitgespeelde aanval. En als niemand een fout maak, scoor je ook niet”, aldus Ede/Victoria speler Mohammed Hamdaoui.

Hij zag op afstand met genoegen hoe Fortissimo via Jesper Aben minder goed uitverdedigde. Een mooie combinatie tussen de sterk spelende Ede/Victoria spelers Yahya Hotak en Bryan Voois werd door laatstgenoemde afgerond.

,,Ook bij ons werd slecht uitverdedigd en dat gaf die spits (Roy Bijsterveld, Red.) alle gelegenheid de gelijkmaker te scoren:1-1″, baalde Hamdaoui.

ONGELUKKIG Dan deed hij niet veel later weer. Een ten onrechte aan Fortissimo verstrekte vrije trap vormde daartoe de inleiding.

,,Die vrije trap was echt een lachertje. Een duel zoals er zoveel worden uitgevochten. Maar goed de scheidsrechter is de baas. De lange bal werd al koppend door Omid Hassani achter zijn eigen doelman gewerkt. Een dubbele straf”, vond de Ede/Victoria verdediger.

In de tweede helft was de eerste kans voor de gasten. Na krap dertig seconden had Bryan Voois bij iets meer geluk de 2-2 gemaakt.

,,Dat was even schrikken. Maar bij de 3-1 was het eigenlijk gelopen”, meende Luciano van Ommeren. Lars haalboom passeerde van grote afstand de uitgelopen doelman Muhammed Erbudah.

,,Nadat zoals eerder gemeld de kans op de 3-2 was gemist, wist ik dat Ede/Victoria het niet zou redden. Hoewel wij een uur de beter voetballende ploeg waren was Fortissimo gewoon veel efficiënter”, had Hamdaoui gezien.

Uit een corner van Jordi Vink mocht Stan Buitenhuis ongehinderd inkoppen: 4-1. Daarna was het nog een keer de beurt aan ‘Onana van Ommeren’. Een mooie vrije trap van Emrah Ates werd gepakt.

,,Daar sta ik toch voor”, grapte de doelman.

Bij de laatste twee doelpunten waren de spelers Nick Klein Tuente (goed ingevallen) en Lars Haalboom betrokken. Eerst mocht Tuente op aangeven van Haalboom scoren: 5-1. Nog geen honderd seconden later was de rolverdeling anders. Tuente stelde Haalboom in de gelegenheid de 6-1 aan te tekenen.

SLOTWOORD De eindconclusie bij beide spelers was een andere.

,,Ik denk een uur goed gespeeld. Daarna was het over en uit. Of nacompetitie haalbaar is? Dat weet ik niet. De tijd zal het leren”, sloot Hamdaoui af.

,,Ik geloof zeker in de nacompetitie. Ons programma met alle ploegen uit het rechter rijtje is niet ongunstig. Maar dan moeten we niet aan onderschatting doen. Elke wedstrijd er vol voor gaan en onze trouwe supporters belonen”, keek Van Ommeren vooruit.

Fortissimo bezet in de vierde klasse na de zege op Ede/Victoria samen met GVC de derde plaats. Beide ploegen hebben dertig punten uit vijftien wedstrijden. Ede/Victoria volgt als vijfde op vier punten achterstand.

Fortissimo gaat zaterdag op bezoek bij het Randwijkse EMM. Ede/Victoria moet zien af te rekenen op eigen veld met Dodewaard.

Bron: Van Gent Finaleweken: Effectief Fortissimo slaat toe in derby | Ede Stad

Tekst: Eip Janssen

Foto: Theo Beumer

Accommodatie

Ede/Victoria

Sportparkweg 8

6717 LD Ede

Tel. 0318-621431

Mail: info@ede-victoria.nl

Internet: www.ede-victoria.nl


Klik hier voor de routebeschrijving

Correspondentieadres

vv Ede/Victoria

Postbus 4186

6710 ED Ede


Contact over de site

info@ede-victoria.nl

Volg Ede/Victoria