Speelronde 2

ZATERDAG 26SEPTEMBER 2020 – 14.30 u.
Achterveld SV 🔁 EDE/VICTORIA

 

 

Competitieopening:
De Hoekelumse Eng Derby

EDE/VICTORIA 🔁 FORTISSIMO
ZATERDAG 19 SEPTEMBER 2020 – 15.00 u.

 

 

Hoofdsponsor

‘Voetbaldier Wien’ stopt na vijftig jaar

EDE De klussen bij de vrouwen van Ede/Victoria en het Heelsumse RVW worden de laatste avonturen van Rein Wien als voetbaltrainer.

De ervaren Edenaar heeft besloten dat het mooi geweest is en wil nu tijd gaan besteden aan zijn familie. Dat liet de 56-jarige trainer onlangs weten. Een besluit dat na lang wikken en wegen weloverwogen werd gedaan.

,,Ik word echt geen Heintje Davids. Stoppen betekent geen terugkeer. Wel zal ik wedstrijden blijven bezoeken. Ik ben iemand die meent wat hij zegt. Of het altijd verstandig was is een andere zaak”, grapt de bij Roseboom Ede werkzame magazijnchef.

CLUBS In de afgelopen vijftig jaar was Wien als speler, elftalleider of trainer lid bij Blauw Geel, Edesche Boys, FC van Ruler, FC Jeugd, RVW en Ede/Victoria. ,,De mooiste club? Dat is een lastige. Ik heb overal mijn ding gedaan. En kan bij elke club via de voordeur naar binnen lopen. Als voetballer was ik geen technicus. Hard werken in een team hoort bij mij. Ook in mijn werk kijk ik niet op een uurtje meer.” Rein Wien kreeg de afgelopen weken vaak de vraag waarom hij stopt. Mede omdat zowel de vrouwen van Ede/Victoria als RVW een kans op het kampioenschap hebben.

,,Ik merk dat de jaren gaan tellen. Trainen in de natte herfst en koudere winterperiode is minder leuk. Zou voetbal een zomersport zijn, had ik misschien een ander besluit genomen. Dat mijn twee teams kampioen kunnen worden heeft niet meegespeeld. Dat heet toch op je hoogtepunt stoppen”, lacht hij.

‘Ömer Tirgil mijn grote voorbeeld’

GEDRAG Een van zijn mooiste perioden is de samenwerking met speler/trainer Ömer Tirgil.

,,Hij had zoveel ervaring opgedaan als speler bij Spakenburg. Dat probeerde Tirgil als trainer over te brengen bij Edesche Boys en FC Jeugd. Ik was daar zijn maatje als elftalleider. Ömer had verstand van het spelletje. Maar niet alle spelers konden dat omzetten in een wedstrijd. Hij leek dan wel een ‘gedragspsycholoog’ en koos de juiste woorden bij de speler. En soms ook bij mij. Ik heb veel van hem geleerd.”

Vijftig jaar voetbal vliegen in een uurtje voorbij. De Edenaar, op zijn praatstoel, lijkt niet te stoppen. Dan valt er een korte stilte.

,,Wat heb ik een spijt nooit een trainersdiploma te hebben behaald. Ik had zo graag trainer van de hoofdmacht bij een club geworden. Bij RVW was ik er dichtbij (2012). Geheel onverwachts koos de club toch voor een ander. En dan komt de Rein Wien boven die hij eigenlijk niet wil zijn”, kijkt hij terug.

SPIJT Rein Wien volgde de UEFA 3 trainerscursus. Hij moest nog een onderdeel afleggen. Maar het geen hoofdtrainer worden bij RVW slaat in als een bom.

,,Zij hadden mij op de cursus gestuurd. De afspraak was min of meer dat ik hoofdtrainer zou worden. Nadat die afspraak niet werd nagekomen ben ik gelijk gestopt. Ik moest alleen nog een examentraining geven. Dan was ik geslaagd. Een paar wekenlang was ik thuis niet het vrolijkste mannetje. Dan volgt de bezinning. Wat stom ben ik geweest. Dat is mijn karakter, want beloofd is beloofd en daar ben ik principieel in. Het is goed nu met RVW. Zo ben ik ook wel”, sluit Rein Wien af.

Bron: ‘Voetbaldier Wien’ stopt na vijftig jaar | Ede Stad

Foto’s: Eip Janssen

Accommodatie

Ede/Victoria

Sportparkweg 8

6717 LD Ede

Tel. 0318-621431

Mail: info@ede-victoria.nl

Internet: www.ede-victoria.nl


Klik hier voor de routebeschrijving

Correspondentieadres

vv Ede/Victoria

Postbus 4186

6710 ED Ede


Contact over de site

info@ede-victoria.nl

Volg Ede/Victoria